Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2012,
22.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 6. 10. 2012, 22.45

8 let

Dirk zmagal v Nemčiji, želi na EP v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemec Dirk Nowitzki je s svojim moštvom lige NBA Dallas Mavericks z Albo odigral pripravljalno tekmo in zmagal 89:84, novinarjem pa je odgovarjal tudi na vprašanja o reprezentanci.

Nemške ljubitelje košarke najbolj zanima, če bo Dirk Nowitzki na razpolago reprezentanci za evropsko prvenstvo, ki ga bo naslednje leto gostila Slovenija. "Vedno rad pomagam reprezentanci in če bo naslednja generacija košarkarjev potrebovala moje izkušnje pri lovu na olimpijske igre v Riu, bom zelo resno razmislil o tem, da ji priskočim na pomoč. To je zelo privlačna ideja," je povedal 34-letni zvezdnik Dallasa, ki na zadnjem evropskem prvenstvu v Litvi ni blestel, a se lahko pohvali s srebrnim odličjem s prvenstva Stare celine leta 2005 v Srbiji in bronom s svetovnega prvenstva leta 2002 v ZDA. Kot izpolnitev življenjskih sanj pa 213 centimetrov visoki košarkar izpostavlja nastop na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer mu je s soigralci sicer uspelo premagati le reprezentanco Angole.

Bivši "zmajček" najboljši na tekmi Albe in Dallasa

Dirk Nowitzki na prvi tekmi nove sezone ni bil najbolj razpoložen, saj je dal le osem točk in imel pet skokov. Dallas Mavericks v petek zvečer niso izgubiil tako kot Boston Celtics večer prej proti turpkemu Fenerbahčeju. Albo Berlin so premagali s 89:84. S po 14 točkami so se dokazali Chris Kaman, Darren Collison in Vince Carter. V nemškem moštvu pa je bil z 20 točkami in petimi skoki najbolj učinkovit lani košarkar Uniona Olimpije, Deon Thompsom. Prot evropskima ekipama so v noči na nedeljo slavili tudi San Antonio Spurs in Memphis Grizzlies. Slednji so s 105:93 premagali Real Madrid. V dresu slednjih je bil s 16 točkami najučinkovitejši Rudy Fernandez, Mirza Begić pa je zbral dve točki, šest skokov in podajo.

Ne spreglejte