Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 5. 2009,
10.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 21. 5. 2009, 10.16

8 let, 5 mesecev

CSKA znova brez Smodiša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Moskovski CSKA je z zmago odprl finale ruskega prvenstva. Trener Ettorre Messina pa je vnovič ostal brez poškodovanega Matjaža Smodiša.

Matjaž Smodiš je že pred prvo finalno tekmo ruskega DP s Himkijem negodoval na vnovičnimi zdravstvenimi težavami. Na dan tekmi je po pogovoru s trenerjem in zdravniškim osebjem ugotovil, da je bolj pametno, če tekmo spremlja le kot gledalec. Njegovi soigralci so nato z rezultatom 80:74 ugnali finaliste evropskega pokala, trener Ettore Messina pa je po tekmi dejal, da bo Smodiš bržkone izpustil tudi drugo tekmo. Slovenskemu reprezentantu jo je tokrat zagodla stegenska mišica.

Ob zmagi nad ekipo, ki jo vodi Sergio Scariola, je izstopal Litovec Ramunas Šiškauskas (26 točk), medtem ko pa Erazem Lorbek ni bil najbolj razpoložen. V slabih 32 minutah je dosegel 6 točk in si prislužil manjšo kritiko izkušenega trenerja. "Smodiševega dela nismo nadomestili. Ker verjetno tudi do druge tekme ne bo nared, upam, da bomo strnili vrste in pokazali več. Predvsem Lorbek," je dejal Messina.

Ne spreglejte