Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
17. 1. 2015,
11.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Aleš Pipan liga ABA

Sobota, 17. 1. 2015, 11.20

7 let, 12 mesecev

Čeprav so nazadnje zmagali, želi Pipan še večjo zbranost

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarje Olimpije ob 17. uri čaka domača preizkušnja proti Mega Leksu, ki je izgubil zadnji dve tekmi. Ljubljančani so v Eurocupu prekinili niz petih zaporednih porazov, niz pa si želijo podaljšati.

Olimpija se je v sredo po petih zaporednih porazih vrnila na zmagovita pota s slavjem v Dijonu. V ligi ABA jo čaka nova pomembna preizkušnja proti mladi ekipi Mega Leks, ki je izgubila zadnji dve tekmi, vendar bila proti Crveni zvezdi vse do konca v igri za zmago.

Na prvem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni je Mega Leks pred domačimi gledalci visoko zmagal z 85:66, trenutno pa je na 10. mestu v jadranski ligi s sedmimi zmagami in desetimi porazi.

"Mega Leks nas je na prvi tekmi na svojem parketu visoko premagal, zato smo še toliko bolj motivirani, da se jim oddolžimo v Stožicah. Odigrati bomo morali podobno zbrano in ekipno kot na svoji zadnji tekmi evropskega pokala v Franciji.

Mega Leks ima mlado in atletsko ekipo, ki vedno igra z energijo," pred tekmo razmišlja Aleš Pipan, ki ima v ekipi težave z zdravjem.

"Če želimo do zmage, bomo morali pokazati dober pristop ter veliko energije v napadu in obrambi. Imamo določene zdravstvene težave v ekipi, saj imajo nekateri igralci virozo. Upam, da bodo v soboto vsi bolj ali manj zdravi in pripravljeni na težko tekmo," je še dejal Celjan na ljubljanski klopi. Ekipo Mega Leks je pred kratkim okrepil nekdanji center Partizana Dejan Musli, ki je na prvi tekmi proti Crveni zvezdi pokazal odlično predstavo.

Najnevarnejši pri moštvu iz Sremske Mitrovice je mladi Nikola Jokić, ki je najbolje ocenjeni igralec lige. Na tekmo dosega nekaj manj kot 15 točk, z nekaj manj kot devetimi skoki pa je drugi skakalec lige. Ob njem je izredno nevaren tudi Nenad Miljenović, ki je z 8,6 podaje na tekmo najboljši asistent lige, v napadu pa je nevaren tudi dober strelec z razdalje, najizkušenejši v moštvu Dejana Milojevića, 26-letni Marko Kešelj, tudi dvakratni prvak evrolige s pirejskim Olympiacosom.

Ne spreglejte