Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
27. 5. 2014,
11.13

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Krka Jaka Klobučar

Torek, 27. 5. 2014, 11.13

8 let, 3 mesece

Bolj kot selektorjeve oči ga zanima naslov prvaka

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav ima trener Aleksandar Džikić širok nabor igralcev, pa je finalna uspešnost Krke, ki bo zvečer proti Unionu Olimpiji lovila drugo zmago, precej odvisna od predstav Jake Klobučarja.

"Pred finalom so nam mnogi pripenjali priponko favorita, a smo v našem taboru dobro vedeli, da lahko pričakujemo serijo izenačenih tekem. Navsezadnje se je Olimpija na vseh tekmah v sezoni proti nam prikazala v dobri luči. Finalna izenačenost je torej pričakovana," po dveh tekmah velikega finala slovenskega košarkarskega prvenstva (1:1) razmišlja novomeški branilec Jaka Klobučar, eden od šestih članov Krke, ki so v svoji karieri branili tudi barve Uniona Olimpije.

Na finale seveda ne gleda kot na merjenje moči z nekdanjim delodajalcem, zgolj z roko pa zamahne tudi ob vprašanjih o dokazovanju pred očmi reprezentančnega selektorja Jureta Zdovca. "V tako ostrem ritmu človek nima časa in energije, da bi razmišljal o čem drugem kot o naslednji tekmi. Zavestno se osredotočam le na lov na naslov državnega prvaka," pravi 26-letni junak prve finalne tekme, čigar predstave utegnejo biti tudi v nadaljevanju jeziček na tehnici.

Za Krko usodne krizne minute

Klobučar ključ do druge zmage vidi v izkoreninjanju kriznih minut, za katere pravi, da so posledica površne koncentracije. Krki si je namreč na obeh tekmah že priigrala otipljivo prednost v tretji četrtini, nato pa borbeni in nepopustljivi Olimpiji ponudila priložnost za naglo vrnitev. "Če želiš biti prvak, potem priigranega kapitala na smeš tako zlahka zapraviti. Nam se to redno dogaja. V Novem mestu smo se rešili v podaljšku, v Ljubljani je Olimpija zasluženo zmagala. Menim, da imamo dovolj kakovosti za prevlado. Navsezadnje smo na obeh tekmah prišli do lepe prednosti. Ponavljam, to je treba nato z modro igro zadržati," poudarja Klobučar.

A čeprav se zdi, da vročica velikega finala ni tako izrazita kot v preteklosti, pa eden od ključnih mož branilcev naslova zagotavlja, da na parketu goreče želje ne manjka. "Pod koši daje prav vsak igralec 100 odstotkov, tako v ljubljanskem kot tudi novomeškem dresu. Vidi se, da bi bili vsi radi državni prvaki. Navijači pa … Upam, da jih bo iz tekme v tekmo več. To daje derbiju dodaten naboj," pred večerno tretjo tekmo poudarja 198 centimetrov visoki Dolenjec.

Ne spreglejte