Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
29. 12. 2015,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik Gregor Hrovat Cibona liga ABA

Torek, 29. 12. 2015, 20.02

8 let

Bo Olimpija končala leto drugače, kot ga je začela?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na zadnji tekmi v letu 2015 bo Olimpija v Stožicah gostila zagrebško Cibono. "Koledarsko leto 2015 želimo skleniti z zmago," sporoča branilec zmajev Gregor Hrovat

Zadnja tekma v letu 2015 v ligi ABA bo v sredo ob 19. uri odigrana v Stožicah med Olimpijo in Cibono. Nekdanja vladarja v svojih državah sta v zadnjih sezonah izgubila domači primat. Olimpija že pet let ni bila prvak Slovenije, na drugi strani pa so se Cibosi na hrvaški vrh zadnjič zavihteli leta 2013.

Tudi v ligi ABA moštvi nista pri vrhu. Zagrebčani so po slabem začetku v decembru zamenjali trenerja. Namesto Slavena Rimca je na klop sedel nekdanji odlični košarkar Volkov Damir Mulaomerović, ki je v zadnjih treh krogih nanizal dve zmagi.

Cibona ima tako skupno šest zmag in deset porazov, enako razmerje pa imajo tudi Ljubljančani, ki so bili uspešnejši na prvem medsebojnem obračunu v Zagrebu.

Potočnik želi bolj polne tribune

"Cibona ima posrečeno mešanico izkušenih in mladih igralcev. Premorejo veliko kakovosti, zato bomo morali pokazati odlično predstavo, podobno kot smo jo proti Igokei, če želimo razmišljati o pozitivnem rezultatu," o Zagrebčanih pravi trener Olimpije Gašper Potočnik, ki po zadnji tekmi proti Sutjeski ni mogel biti zadovoljen s predstavo svojih košarkarjev.

"Odigrati moramo čim boljše v obrambi, predvsem pa poskušati zaustaviti njihovo tranzicijsko igro, saj igrajo zelo hitro košarko. Pod košem moramo dobro zapirati prostor in iti agresivno na skok. Čaka nas težka naloga, zato si želim, da bi imeli tudi podporo naših navijačev," si Potočnik želi, da bi imeli zmaji glasno podporo s tribun.

Olimpija je leto 2015 začela s porazom proti Crveni zvezdi (še v lanski klubski sezoni). Jo bodo končali drugače? "Koledarsko leto 2015 si želimo skleniti z zmago, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da pokažemo čim boljšo predstavo," pravi branilec zmajev Gregor Hrovat.

Tisti, ki je povzročal največ težav, že odšel

Na prvem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni med Olimpijo in Cibono je pri Zagrebčanih blestel Dardan Berisha, ki je dosegel 22 točk, vendar je že zapustil moštvo in se vrnil v Prištino (kjer igra tudi Gezim Morina), pri Olimpiji pa je bil najučinkovitejši Zach Wright.

Ne spreglejte