Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
5. 3. 2014,
11.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
EuroBasket Srbija Ukrajina

Natisni članek

Sreda, 5. 3. 2014, 11.38

8 let, 3 mesece

Bi lahko Slovenci leta 2015 na EuroBasket znova romali v Srbijo?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nekdanji generalni sekretar Mednarodne košarkarske organizacije Fiba, Bora Stanković, meni, da bi bila odlična poteza, če bi EuroBasket 2015 namesto Ukrajine gostila Srbija.

Razmere v Ukrajini nič kaj dobro ne vplivajo na to, da naj bi prihodnje leto ta država gostila evropsko prvenstvo v košarki. Povrh vsega je finančna kriza v tej državi še poglobljena. Včeraj smo pisali, da obstaja velika možnost, da se bo morala odpovedati organizaciji in da bo njeno mesto prevzela kakšna druga evropska država.

Slovenci se ne bi branili, da bi vnovič gostili najboljše evropske košarkarje, a tako velikodušne poteze Fibe Europe ni realno pričakovati. V javnosti se najpogosteje omenja Francija, a bodo morda tudi drugi interesenti (Poljska in Češka), pa čeprav ima Fiba oderuško kotizacijo.

Oglasil se je Bora Stanković, dolgoletni generalni sekretar Fibe, in dejal, da bi bilo evropsko prvenstvo 2015 odlična priložnost za Srbijo, ki je ta dogodek že gostila leta 2005. "Zelo dobra poteza bi bila, če bi Srbija kandidirala. Naša košarka potrebuje prostor na velikih tekmovanjih, pa tudi organizacijo tovrstnih dogodkov," je v pogovoru za Politiko izjavil Stanković. Saj se spomnite slovenske norije v Beogradu leta 2005 ...

Kdo bo dejansko organiziral EuroBasket 2015, naj bi bilo znano 22. marca, ko naj bi sprejeli odločitev o usodi Ukrajine.

Ne spreglejte