Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
10. 12. 2013,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sani Bečirović Krka Union Olimpija

Torek, 10. 12. 2013, 12.05

8 let

Bečirović upa na tekmo z Olimpijo. Zaradi težav ob prestopu na sodišče.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aktualni slovenski prvak Krke je v svoje vrste privabil Sanija Bečirovića in dobro okrepil moštvo. Za Novomeščane bo morda prvič zaigral v soboto proti Unionu Olimpiji.

Pred košarkarji Krke je danes tekma EuroChallengea, ki je zelo pomembna. Zmaga proti ekipi Fortress Jaszberenyi je nujno zlo, povrhu vsega pa bodo morali Dolenjci zmagati še proti Tofašu prihodnji teden, če bodo želeli nadaljevati v tem evropskem tekmovanju.

Nocoj jim še ne bo mogel pomagati novinec Sani Bečirović, ki je danes tudi uradno postal član slovenskih prvakov, medtem ko je trening opravil že v ponedeljek. "Res sem vesel. Že dolgo časa nazaj smo se pogovarjali. Dokler nisem rešil iranske zgodbe, nisem mogel nič. Ko sem prišel iz Irana in končno dobil dovoljenje za prestop, smo se hitro dogovorili," je ob podpisu nove pogodbe dejal Sani, ki se je le otresel lovk iranskega kluba Foolad Mahanoma, čeprav bo moral nastali položaj reševati na sodišču.

"Po desetdnevnem obisku sem dobil določena zagotovila, da glede prestopa v nov klub ne bo težav. Zdaj se ravno to dogaja. Zahvaljujem se iranski zvezi in predsedniku. Kar zadeva pogodbo s Foolad Mahanom, se bom moral žal obrniti na sodišče. Moral bom iti na Fibo (Mednarodna košarkarska zveza, op. p.) ali na iransko sodišče. Najbolj pomembno je, da sem končal iransko zgodbo in da lahko ponovno igram," pravi Sani.

Misli ima usmerjene povsem h Krki, ki mu je pred desetimi leti ponudila priložnost, da se po težavah s kolenom znova vrne na veliko sceno. "Ekipa me je dobro sprejela. Včeraj sem nad pričakovanji naredil dober trening. Bo pa potreben čas, da spoznam vse fante in način igre. S trenerjem sva imela že lep čas nazaj razgovor, kaj bi pomenilo, da pridem v Krko. Včeraj smo to le še malo preleteli," se veseli novomeškega izziva, o vlogi v ekipi pa pravi: "Biti moram potrpežljiv in igrati pametno in jim s svojimi izkušnjami pomagati v ključnih trenutkih tekem. Potreben bo čas, da pridem v pravo formo. Nočem, da se od mene pričakuje ogromno točk, podaj … Postopoma se moram pripraviti in potem bom lahko pripomogel k temu, da bi Krka dosegala dobre rezultate in zmage. Upam, da bom zaigral že na sobotni tekmi."

In sobotna tekma je ravno pravšnji magnet, saj se bosta v dvorani Leona Štuklja v okviru lige ABA pomerila slovenska rivala Krka in Union Olimpija.

Ne spreglejte