Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2012,
11.25

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

George Hincapie

Sreda, 20. 6. 2012, 11.25

3 leta, 7 mesecev

Znanih vse več kolesarjev za Tour - rekordni Hincapie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sestavo ekip za 99. kolesarsko dirko po Franciji je objavilo že sedem ekip od dvaindvajsetih kolikor jih bo nastopilo na letošnji dirki. George Hincapie z rekordnim 17. nastopom.

V torek zvečer sta sestavo ekipe za Tour objavili še ameriška ekipa BMC Racing in belgijska ekipa Lotto-Belisol. Lanski zmagovalec Cadel Evans bo imel ob sebi osmerico kolesarjev, ki bo v večji meri podrejena le njemu. Marcus Burghardt, George Hincapie, Amael Moinard, Manuel Quinziato in Michael Schar so bili v ekipi že ob lanskem Evansovem zmagoslavju. Novi bodo tako le Philippe Gilbert, Steve Cummings in Tejay Van Garderen. Sedmerica iz ekipe za Tour je nedavno skupaj nastopala na dirki Criterium Du Dauphine, kjer je Evans slavil etapno zmago in dirko končal na 3. mestu v skupnem seštevku. ''Sedaj vem, da lahko zmagam. Moja priprava na Tour je bila skoraj identična lanski. Na dirko prihajamo še z močnejšo ekipo kot lani. Poleg tega mi ustreza tudi trasa, saj bo na sporedu veliko kronometra. To me postavlja med favorite, a verjamem, da se bodo zaradi tega tekmeci na drugačen način lotili dirke,'' je dejal Cadel Evans. Na svojem zadnjem Touru v karieri bo nastopil Američan George Hincapie, ki bo letos postavil nov rekord. Nastopil bo namreč že na 17. dirki po Franciji, kar doslej v vsej zgodovini dirke ni uspelo še nikomur.

Belgijska ekipa Lotto Belisol na dirko odhaja z dvema kapetanoma. Jurgen Van Den Broeck bo skušal poseči čim višje v skupnem seštevku dirke, medtem ko bo Nemec Andre Greipel v svojem drugem nastopu na Touru skušal doseči čim več etapnih zmag. Lani je vknjižil svojo prvo, ko je tekmece premagal v ciljnem šprintu 10. etape. Osvojil je vse etapne zmage na treh velikih etapnih dirkah. Na Giru je doslej slavil 2 etapni zmagi na Vuelti pa 4. Pri petintridesetih letih bo premierni nastop na Touru doživel Novozelandec Greg Henderson. ''Z ekipo in še posebej s kolesarjem, kot je Jurgen Van Den Broeck, želimo poseči čim višje v skupnem seštevku dirke. Nekaj je tudi takšnih etap, ki ustrezajo Venendertu. Andre Greipel je v vse boljši formi. V ciljnih šprintih mu bodo pomagali Henderson, Roelandts in Sieberg. Poleg tega bosta v nekaterih etapah lahko svojo priložnost iskala Bak in Hansen,'' je za spletno stran ekipe Lotto-Belisol povedal športni direktor Marc Sergaent.

Ne spreglejte