Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 6. 2014,
16.18

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kamniški kros Tanja Žakelj

Sobota, 14. 6. 2014, 16.18

4 leta, 1 mesec

Žakljeva in Lami zmagovalca 17. Kamniškega krosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Evropska prvakinja v gorskem kolesarstvu Tanja Žakelj je opravila s konkurenco na dirki v Kamniku. Družbo sta ji na zmagovalnih stopničkah delali Madžarka Barbara Benko in domačinka Tina Perše.

V moški konkurenci je 17. Kamniški kros dobil Slovak Michal Lami, najboljši Slovenec je bil na Boštjan Hribovšek na 12. mestu. Najmočnejša dirka v olimpijskem krosu na slovenskih tleh je bila tako kot lani v Kamniku. Calcit Bike Team je mednarodno dirko prve kategorije gostil drugič zapored, sicer pa Kamniški kros 17. zapored. Na startu je bilo nekaj že uveljavljenih imen, prvo ime pa je bila Žakljeva, ki je prejšnji konec tedna v Nemčiji ubranila naslov evropske prvakinje. V Kamniku je do prvega mesta prišla brez težav, drugouvrščena je zaostala dobre tri minute.

"Končni rezultat je pričakovan. Nisem se najbolje počutila. Proga je bila res zahtevna. Glede na to, da je bilo razmočeno, smo morali večino vzponov iti peš. Navzdol sem bila bolj previdna, da ni prišlo do kakšnega padca, ki ga zdaj res ne potrebujem. Od začetka sem se potrudila, od starta so punce zelo močne, potem jim tempo pade. V prvem krogu se nisem 'šparala', potem pa sem ritem spustila. Teren je zahteval, da sem se potrudila. Na koncu mi je bilo že luštno," je po dirki povedala članica Unior Tools Teama.

Žakljeva veliko časa za počitek ne bo imela. Če se bo dobro počutila, bo nastopila že v jutri na mednarodni dirki v Hrvaškem Samoboru, čez teden dni pa jo čaka državno prvenstvo v Završnici. Tam se bo vnovič pomerila z evropsko podprvakinjo Blažo Klemenčič. Ta je lani v Kamniku slavila, po dirki napovedala državni naslov in ga tudi dočakala.

"Startam na zmago. Konkurenca bo z Blažo na startu močna. Najin dvoboj bo. Želja je, da letos vrnem Blaži za lanski poraz," je zaključila 25-letnica.

Na moški dirki je vlogo favorita upravičil Lami, tako kot lani je na drugem mestu končal Ukrajinec Sergij Risenko. Za članom domače ekipe Hribovškom je ciljno črto prečkal njegov moštveni kolega Gregor Krajnc, sicer še mlajši član, ki pa je bil po polovici dirke v boju za prvo deseterico.

Ne spreglejte