Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
12.49

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

SP v kolesarstvu Innsbruck 2018

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 12.49

5 let, 7 mesecev

Vrste se redčijo: tudi Porte in Aru izpuščata nastop na svetovnem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Richie Porte | Richie Porte bo zaradi slabše pripravljneosti izpustil letošnje svetovno kolesarsko prvenstvo v Innsbrucku. | Foto Getty Images

Richie Porte bo zaradi slabše pripravljneosti izpustil letošnje svetovno kolesarsko prvenstvo v Innsbrucku.

Foto: Getty Images

Avstralec Richie Porte in Italijan Fabio Aru sta se odpovedala nastopu na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Innsbrucku. Oba sta bila še pred kratkim v širšem krogu favoritov za nedeljsko zahtevno cestno dirko, nastopila pa ne bosta zaradi slabe forme oziroma zdravstvenih težav.

Richie Porte je imel na nedavno končani dirki po Španiji težave z dihali, ker ni mogel normalno trenirati, se je nastopu v dresu avstralske reprezentance odpovedal sam.

"Cestna dirka je bila zame velik cilj za konec sezone. Dolgo časa sem treniral in dirkal z mislijo na SP. Zaradi bolezni in slabših priprav mi ni šlo, za tako težko dirko, kot je v Innsbrucku, moraš biti pripravljen kar se da najbolje. Z reprezentanco smo se odločili, da je najbolje, če gre na SP kdo drug," je pojasnil 33-letni Porte, ki bo svoje mesto prepustil Nicku Schultzu.

Tudi Fabia Aruja v Innsbruck ne bo. | Foto: Getty Images Tudi Fabia Aruja v Innsbruck ne bo. Foto: Getty Images

Nastopu se je odpovedal tudi Fabio Aru, ki je v soboto še dirkal na memorialu Marca Pantanija, ob prihodu v cilj z velikim zaostankom pa je obvestil vodstvo italijanske ekipe, da v Innsbruck ne bo šel.

"Moja pripravljenost ni takšna, kot bi si želel. Odločitev je bila težka, toda zdi se mi prav, da pustim prostor nekomu, ki bo bolj zanesljiv in je bolje pripravljen," je sporočil Aru. Selektor Davide Cassani je že potrjeni sedmerici dodal še osmega člana in našel zamenjavo za Aruja - to sta Gianluca Brambilla in Dario Cataldo.

Primož Roglič
Sportal Roglič v lov na mavrično majico, kolegi mu obljubljajo 110-odstotno podporo

Poleg Aruja in Porta bosta v Innsbrucku manjkala tudi zmagovalec dirke po Franciji Geraint Thomas in prvak dirke po Italiji Chris Froome, oba britanska kolesarska zvezdnika, mesta v španski ekipi po zdravstvenih težavah pa ni bilo niti za Mikela Lando.

Ne spreglejte