Veter jo je zagodel kolesarjem: "Še nikoli nisem videl kolesa leteti." #video

V Cape Townu v Republiki Južni Afriki so morali zaradi močnega vetra, ki je v sunkih presegal 100 kilometrov na uro, odpovedati tradicionalno kolesarsko dirko Cape Town Cycle Tour. "Še nikoli nisem videl kolesa leteti po zraku," je o razmerah v Cape Townu prek Twitterja orisal eden od udeležencev.

To južnoafriško kolesarsko dirko, ki so se je v preteklosti udeležila tudi največja imena tega športa, kot so Jan Ullrich, Lance Armstrong in Miguel Indurain, pogosto spremljata slabo vreme in močan veter, a odpovedana v svoji 40-letni zgodovini ni bila še nikoli. Niti leta 2009, ko so se kolesarji spopadali s sunki vetra, ki so dosegali hitrosti več kot 80 km/h.

Tokrat pa organizatorji niso imeli druge možnosti, kot da priznajo premoč naravi. "Z obžalovanjem sporočamo, da je 40. Tour odpovedan. Tako je zaradi vetra, ki na delih steze presega 100 km/h, in dejstva, da moramo sprostiti ceste za reševalne službe, ki se spopadajo s požari," so zapisali organizatorji.

V Cape Townu divja tudi nekaj požarov, ki jih gasilci prav zaradi močnega vetra le s težavo obvladujejo.

Kolesarji so nemogoče razmere dokumentirali in pridno delili prek družabnih omrežij. "Še nikoli nisem videl kolesa leteti po zraku," je tvitnil eden izmed njih.  

 

Watse wind? #capetowncycletour

A post shared by 🍔⛈ (@burgerstorm) on

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano