Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 1. 2024,
8.50

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

Wout Van Aert Mathieu Van der Poel ciklokros

Ponedeljek, 22. 1. 2024, 8.50

3 mesece

Van Aert do zmage brez sedeža, padec Van der Poela #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
Wout Van Aert | Wout Van Aert je na dirki v Benidormu v Španiji prekinil serijo zmag Nizozemca Mathieuja van der Poela v ciklokrosu. | Foto Guliverimage

Wout Van Aert je na dirki v Benidormu v Španiji prekinil serijo zmag Nizozemca Mathieuja van der Poela v ciklokrosu.

Foto: Guliverimage

Belgijski kolesar Wout Van Aert (Visma-Lease a Bike) je v nedeljo v Benidormu v Španiji prekinil serijo zmag Nizozemca Mathieuja van der Poela v ciklokrosu. Zmagovalno potezo je potegnil v zadnjem krogu in kljub padcu in zlomljenemu sedežu mu je uspelo ciljno črto prečkati pred najbližjim zasledovalcem, rojakom Michaelom Vanthourenhoutom (Pauwels Sauzen-Bingoal).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FloBikes (@flobikes)

"Čutim bolečine v zapestju. Očitno je tako moralo biti, moja mama si je včeraj zlomila zapestje. Starša sta se poročila 13. julija in ko sem videl, da danes nosim številko 13, sem si rekel: To je moj dan. Na dirki je bilo nekaj smole, ampak sem vseeno vztrajal in tako mi je všeč," je pripovedoval Van Aert, ki je ciljno črto prečkal brez sedeža, ki se mu je odlomil med padcem.

Drugo mesto je osvojil Belgijec Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal), tretje pa njegov rojak Thibau Nys (Baloise Trek Lions). Svetovni prvak v ciklokrosu Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) je po bližnjem srečanju z oblazinjenim drogom dirko z 12 sekundami zaostanka in bolečo ramo končal na petem mestu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WielerFlits (@wielerflits)

"Danes sem se počutil močnega. Seveda je bil tudi Mathieu močan, a je imel nekaj smole, tako da žal bilo bitke v zaključku dirke. Ampak kljub temu, ko se je Mathieu v zaključku znašel na tleh, sem še vedno moral prehiteti vso konkurenco, kar ni bilo lahko. Vesel sem, da mi je to uspelo," je odleglo Van Aertu (Visma-Lease a Bike). Kljub zmagi ne bo spreminjal načrtov glede nadaljevanja sezone v ciklokrosu. Kot je že napovedal, bo svetovno prvenstvo (Tabor na Češkem, od 2. do 4. februarja)  izpustil.

Preberite še:

Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal To so kolesarji z najvišjimi plačami

 

Ne spreglejte