Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 6. 2015,
18.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Po Sloveniji Marko Pavlič Radenska

Petek, 19. 6. 2015, 18.02

8 let

Strojnik v belem, ki bi v belem rad ostal vse do metropole cvička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
22-letni Marko Pavlič iz ekipe Radenska je že drugi dan zapored oblekel belo majico, ki si jo prisluži najboljši mladi kolesar. Bodoči inženir strojništva se ne bi branil povabila Orice ali Skyja.

Ko je včeraj po kronometru (na 17. mestu si je pridelal 13 sekund zaostanka) oblekel belo majico za najboljšega mladega kolesarja, je bil nasmejan do ušes. Danes je bil upravičeno še boljše volje, tudi po drugi deževni etapi s ciljem v Kočevju namreč ostaja v belem.

"Zadovoljen sem s tem, da sem se pokazal in da so nas mediji opazili. Upam, da bom majico zadržal vse do Novega mesta," je bil optimističen in ponosen na ohranjeno belino.

Glede napovedi jutrišnje kraljevske etape od Dobrovnika v Prekmurju do cilja na Treh kraljih je dokaj previden. "Verjetno bo tempo zame prehud, tudi klancev bo ogromno, ampak upam, da se mi bo izšlo. Konkurenca je namreč za slovenske razmere izredno močna," priznava varovanec Marka Polanca, očeta Jana Polanca.

"Preveč lahko izgubim"

Tudi druga etapa s štartom v Škofji Loki je bila vse prej kot lahka. Deževno vreme in spolzko cestišče so terjali svoj davek. Kolumbijski kolesar je s poškodovanim komolcem končal v ljubljanskem kliničnem centru.

"Pri spustih je bilo kar nekaj padcev, zato smo precej upočasnili tempo in vozili bolj z rezervo. Ceste so bile precej spolzke in vse skupaj je bilo precej nevarno, nisem hotel tvegati. Preveč lahko izgubim," je priznal kolesar, ki tako kot večina v karavani tudi prosti čas namenja kolesarstvu ali pa vsaj misli nanj.

Fakulteta zgolj za hobi

Fakulteta je zdaj bolj kot ne na stranskem tiru oziroma za hobi, kot se je izrazil.

Pavlič se zaveda, da je pri 22 letih skrajni čas za prestop med ekipe višjega ranga, sicer bo treba poiskati druge priložnosti, ki jih ponuja življenje.

Ne spreglejte