SiolNET. Sportal Kolesarstvo
5,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tudi to je šport

Ste mislili, da se letos na Touru ni zgodilo? Pa se je! #video

5,03

termometer

Tradicija se nadaljuje. Tudi letos je eden od neustrašnih kolesarjev preskočil karavano Dirke po Franciji. In to kako!

Gorski kolesar Dan Leclercq iz skupine, ki si je nadela zgovorno ime Brainless Family (Družina brez možganov), je vratolomen skok čez kolesarsko karavano izvedel med 14. etapo letošnje Dirke po Franciji od Clermont-Ferranda do Lyona.

Šlo naj bi za osem metrov visok in 18 metrov dolg kolesarski polet na drugo stran cestišča. To je bil že peti atraktiven skok na Touru in tretji zapored.

Prvi akrobatski skok čez skupino profesionalnih kolesarjev sega že v leto 2003, ko se je kanadski gorski kolesar Dave Watson pognal čez 13-metrsko pečino ravno v trenutku, ko so se kolesarji vzpenjali na legendarni prelaz Galibier. Watson je pri pristanku padel in se skotalil po strmini, odnesel jo je brez hujših poškodb, je pa pristal v zaporu.

Deset let pozneje, leta 2013, je preskok karavane v 20. etapi takratnega Toura izvedla skupina mladih Francozov, ko je karavana peljala mimo njihovega domačega kraja na jugu Francije.

Skakalec je bil takrat 24-letni Romain Marandet, med njegovimi pomočniki pa je bil tudi Alexis Bosson. Marandetu je akcija v celoti uspela, "zalepil" je tudi pristanek.

Bosson je iz pomočnika v skakalca prestopil leta 2018, ko je karavano Toura preskočil v 10. etapi. Njegov podvig so ujele tudi televizijske kamere. Vsi trije francoski skakalci so se v nasprotju s kanadskim pionirjem izognili žandarjem.

Lani je kolesarski polet izpeljal 19-letni Francoz Valentin Anouilh.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin