Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 20.33

8 let

"Sniper" Kolobnev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ruski kolesar Aleksander Kolobnev je v Mendrisiu osvojil že drugo srebrno medaljo v karieri na svetovnih prvenstvih. Specialista za največje dirke se je prijel vzdevek "sniper".

Osemindvajsetletni član ekipe Saxo Bank je prvo srebro na cestni dirki svetovnega prvenstva osvojil leta 2007 v Stuttgartu. Kolesar, ki po konstituciji povsem spominja na Slovenca Andreja Hauptmana, je lani na olimpijskih igrah na cestni dirki osvojil nehvaležno četrto mesto. Zaradi težav Davida Rebellina z dopingom, ki je v Pekingu osvojil srebro, se Kolobnevu morebiti obeta bronasta kolajna. Poleg tega je bil na olimpijskih igrah v Atenah deseti in na svetovnem prvenstvu leta 2005 sedmi.

''Kličejo me sniper. Imaš samo en strel in nato 364 dni čakaš na naslednjo priložnost. Na olimpijskih igrah sem izgubil medaljo zaradi tega, ker sem se osredotočil le na zlato. V Mendrisiu nisem bil povsem prepričan vase, saj je v zaključku dirke ostalo v ospredju devet sijajnih kolesarjev. Bili so odlično pripravljeni in so imeli ob sebi močno ekipo. Če bi mi v tistem trenutku dejali, da bom drugi, bi bil zelo vesel. Pobeg Evansa sem zamudil zaradi pogovora z Rodriguezom. Povsem razumem, da ni mogel pomagati pri narekovanju tempa, saj menim, da je čakal Valverdeja in Sancheza. Vsekakor sem veliko rajši poražen na takšen način kot pa da me nato nekdo premaga v šprintu. Evans je bil tokrat močnejši,'' je dejal Kolobnev, ki je letos nastopil tudi na dirki po Sloveniji, ki jo je končal na 9. mestu.

Kolobnev, ki je profesionalec od leta 2002, se je rodil leta 1981 v ruskem mestecu Vyksa, 175 kilometrov vzhodno od Moskve. Svojo amatersko kariero je pričel v Italiji, kjer prične kariero večino talentiranih Rusov. Sledil je odhod v ekipo Acqua & Sapone – Cantina Tollo. Naslednja njegova ekipa je bila dve sezoni Domina Vacanze, od koder je prestopil za dve sezoni v Rabobank. Leta 2007 je prišel v ekipo Team CSC, ki jo vodi Bjarne Riis. Z njim ima Kolobnev pogodbo tudi za naslednjo sezono.

Ne spreglejte