Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
21.32

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 14. 11. 2013, 21.32

8 let, 1 mesec

Seeldraeyers in Hansen dobila novega delodajalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sedemindvajsetletni Belgijec Kevin Seeldraeyers bo v prihodnji sezoni član ekipe Wanty-Groupe Goubert, medtem ko bo 23-letni Danec Jesper Hansen prihodnji dve sezoni član vozil v Saxo Bank.

Seeldraeyers, ki je bil zadnji dve sezoni član kazahstanske Astane, ima za seboj dobro sezono, a tudi to ni bilo dovolj, da bi podaljšal pogodbo. Vsekakor je verjetno on tisti, ki ni bil zadovoljen z odnosom vodstva do njega ali pa s plačilom v ponujeni pogodbi. Seeldraeyers bo očitno kariero nadaljeval v belgijski ekipi Wanty-Groupe Goubert. "Sicer še nismo podpisali, a verjamem, da ni ničesar, kar bi lahko preprečilo to, da bi Kevin prestopil v našo ekipo," je za Het Laatste Nieuws dejal Hilaire Van Der Schueren. A se je ta dogovarjal tudi z Benom Hermansom, ki mu je nato pobegnil v ekipo BMC Racing. Seeldraeyers je 20. kolesar, ki je podpisal pogodbo z novonastalo ekipo, ta bo nastopala s profesionalno kontinentalno licenco. Pogodbe z ekipo tudi še nista podpisala Jan Ghyselinck in Mirko Selvaggi, ki ju že vodijo kot člana, to je potrdil predstavnik ekipe. Ekipa išče dodatna sredstva, v ekipo bi radi pripeljali še Samuela Sancheza, kar bi povečalo možnost za prejetje večjega števila povabil organizatorjev dirk svetovnega koledarja.

Devetnajsti kolesar Saxo Bank s pogodbo za prihodnjo sezono je postal mladi danski kolesar Jesper Hansen. Od 1. avgusta letos je bil v ekipi na preizkušnji. Nastopil je na dirki USA Pro Cycling Challenge, World Ports Classic ter na dveh italijanskih enodnevnih dirkah po Emiliji in GP Bruno Beghelli. "Po nekaterih dobrih predstavah smo videli, da je Jesper pripravljen za nastopanje na dirkah svetovnega koledarja. Je mlad in mora še napredovati, a če bo šlo tako naprej, lahko pričakujemo, da bo odličen kolesar. Je odličen na vzponih in menim, da se lahko razvije v odličnega tekmovalca za etapne dirke. Zato sem navdušen, da bo v prihodnjih letih nastopal za našo ekipo," je za spletno stran ekipe Saxo-Tinkoff dejal njen lastnik Bjarne Riis. Hansen, ki je pretekli mesec dopolnil 23 let, je bil letos član Cult Energy. "Veselim se možnosti, da bom lahko napredoval v ekipi Saxo Bank. Vsekakor se veselim svoje prve profesionalne sezone, v kateri se bom učil in nabiral izkušnje. To je bolj pomembno kot pa dosegati dobre rezultate. Mislim, da je to pravo okolje, da mi uspe," je dejal Hansen. Pred njim je ekipo okrepil tudi njegov letošnji moštveni kolega Michael Valgren.

Ne spreglejte