Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2013,
20.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kolesarstvo

Petek, 15. 11. 2013, 20.03

7 let, 12 mesecev

Še trije dobili prostor v ekipah z licenco World Tour

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avstralec Nathan Haas je še za dve sezoni podaljšal pogodbo z ameriško ekipo Garmin-Sharp, medtem ko sta Pawel Poljanski in Michael Kolar, novinca med profesionalci, dobila mesto v ekipi Saxo Bank.

Štiriindvajsetletni Nathan Haas je že tri leta član ekipe Garmin-Sharp. Kljub temu da v tem obdobju ni dosegel posebno odmevnih rezultatov, je očitno, da je nepogrešljiv del ekipe, ki jo vodi Jonathan Vaughters. Zadnji je s kolesarjem podaljšal pogodbo do konca leta 2015. Dvoletno pogodbo sta podpisala še dva mlada kolesarja. Triindvajsetletni Poljak Pawel Poljanski in dvajsetletni Slovak Michael Kolar sta novi okrepitvi danske Saxo Bank. Oba bosta prihodnje leto prvo sezono nastopala med profesionalci. Poljanski je bil že od 1. avgusta v ekipi na preizkušnji, medtem ko je Kolar, ki bo decembra dopolnil 21 let, zadnji dve leti nastopal za ekipo Dukla iz Trencina. "Vedno sem sanjal o tem, da bi nekoč postal profesionalni kolesar. Ko dobiš takšno priložnost od ene izmed najboljših kolesarskih ekip na svetu, je izbira povsem preprosta. Vesel sem te priložnosti. Dobro se zavedam, da dirkanje na dirkah svetovnega koledarja zahteva veliko garanja, a verjamem vase in upam, da se bom čim prej privadil na to," je za spletno stran ekipe Saxo-Tinkoff dejal Kolar.

Poleg Poljanskega in Kolarja je lahko zadovoljen tudi 43-letni Nizozemec Tristan Hoffman, ki je le dobil enoletno pogodbo v Saxo Bank, čeprav je sprva kazalo, da zanj ne bo več prostora v ekipi, v katero je prišel pred začetkom sezone 2011. Hoffman bo tako lahko še eno leto opravljal delo športnega direktorja. Sicer za manj denarja kot letos, a vseeno bo lahko delal to, kar najbolje zna. Vsi člani ekipe za leto 2014 se bodo že prihodnji teden zbrali na prvih skupnih pripravah na Kanarskih otokih. Najbolj pomembni kolesarji ekipe za prihodnjo sezono tako ostajajo Alberto Contador, Roman Kreuziger, Rafal Majka in Nicolas Roche.

Ne spreglejte