Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2013,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jens Keukeleire Jani Brajkovič

Četrtek, 8. 8. 2013, 19.25

8 let

Roux novi vodilni na dirki po Burgosu, Keukeleire do etapne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Belgijec Jens Keukeleire je zmagovalec 2. etape 35. kolesarske dirke po Burgosu (2. HC). Jani Brajkovič garal za Ponzija, ki je branil majico vodilnega. Francoz Anthony Roux novi vodilni.

Na dirki je bila na sporedu 157 kilometrov dolga etapa. V tej je bila v begu skupina sedmih kolesarjev, ki ni imela nikakršnih možnosti, da v cilj prikolesari pred glavnino. Jesus Herrada (Movistar), Pello Bilbao (Euskaltel-Euskadi), Jon Larrinaga, Unai Iparraguirre (oba Euskadi), Luis Mas (Burgos-BH), Christian Meier (Orica-GreenEdge) in Fabricio Ferrari (Caja Rural-RGA) so bili dolgo časa složni v begu. Na petinštiridesetem kilometru etape so imeli ubežniki največjo prednost, ki je znašala 3 minute in pol. Tempo na čelu glavnine, ki je 50 kilometrov do cilja zaostajala le še dobri 2 minuti, so ves čas etape narekovali kolesarji ekipe Astana z Janijem Brajkovičem na čelu. Petnajst kilometrov do cilja sta bila v begu le še aktualni španski prvak Jesus Herrada in Luis Mas. A glavnina ni dovolila presenečenja in je dobrih 5 kilometrov do cilja ulovila oba ubežnika.

Takoj zatem so se na čelo glavnine postavili trije kolesarji ekipe Sky, a so bili kmalu v ospredju tudi kolesarji ekipe Movistar in Cannondale. A ko sta se začela zadnja dva kilometra in se je trasa spet začela nekoliko vzpenjati, so na čelo prikolesarili kolesarji ekipe Orica-GreenEdge. Že 800 metrov do cilja se je za napad odločil Nairo Quintana. Kolumbijec ni bil uspešen, a je toliko bolj uspešno 250 metrov do cilja napadel 24-letni Jens Keukeleire. Belgijec, ki je ravno pred začetkom današnje etape za dve leti podaljšal pogodbo z ekipo Orica-GreenEdge, je slavil suvereno zmago. Njegova prednost je bila tako velika, da je že 50 metrov do cilja lahko proslavljal zmago. To je njegova prva letos. Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Italijana Rinaldo Nocentini in Dario Cataldo. Jani Brajkovič po opravljenem delu ni več silil v ospredje in je etapo končal na 107. mestu. V skupnem seštevku dirke je vodstvo prevzel Francoz Anthony Roux, ki ima dve sekundi prednosti pred Ponzijem. Na dirki ni odbitnih sekund na letečih ciljih in končnem cilju.

Dirka se bo nadaljevala v petek, ko bo na sporedu 175 kilometrov dolga etapa s ciljnim vzponom. Vsega skupaj bo v etapi na sporedu 6 kategoriziranih vzponov.

Ne spreglejte