Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
22.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 22.03

7 let, 12 mesecev

Rabobank vsaj do konca leta 2016

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Nizozemskem se je javnosti predstavila kolesarska ekipa Rabobank. Ekipa bo v sezoni 2011 štela 27 kolesarjev, ki bodo dirkali v novih dresih v oranžno-modro-beli barvni kombinaciji.

To, da ima ekipa zagotovljenega sponzorja za naslednjih šest sezon, je vsekakor velika prednost za menedžerja ekipe Erika Breukinka, ki je po odhodu Denisa Menčova v ekipo pripeljal nekaj sijajnih kolesarjev. Rabobank bo ekipi nakazal 15 milijonov evrov letno. To še ni vse, saj bo Rabobank nakazal dodatnih 10 milijonov evrov na leto lokalnim bankam, ki bodo sponzorirale izvedbo kolesarskih dirk ter rekreativnih prireditev.

''Sponzorski projekt za nas odlično deluje. Študije kažejo, da veliko Nizozemcev ter tudi naše stranke to zelo cenijo. Kolesarstvo se odlično ujema z Rabobankom. Podaljšanje pogodbe je dokaz, da zaupamo ekipi. Struktura ekipe in njena prihodnost sta trdni. S tem smo ekipi omogočili, da bo še boljša. Talentirani kolesarji imajo dovolj časa, da lahko v Rabobanku zasijejo v vsej veličini,'' je dejal prvi mož Rabobanka Bert Bruggink.

Sedanja ekipa Rabobank ima korenine v ekipi Kwantum, ki je bila ustanovljena leta 1984. V času njenega obstoja se je ime ekipe spreminjalo skupaj s sponzorji, ki so sponzorirali ekipo. Superconfex, Buckler, Wordperfect in Novell se je imenovala ekipa, preden je leta 1996 postal sponzor ekipe Rabobank. Poleg ekipe s Pro Team licenco Rabobank sponzorira tudi kontinentalno ekipo, ekipo, v kateri so kolesarji, ki nastopajo v ciklokrosu ter nizozemsko državno reprezentanco.

Ekipo so pred prihodnjo sezono zapustili Denis Menčov, Mauricio Alberto Ardila, Dmitrij Koznočuk, Koos Moerenhout (se je upokojil), Nick Nuyens, Joost Posthuma, Kai Reus (se je upokojil) in Tom Stamsnijder. Ekipo so okrepili Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne), Matti Breschel (Saxo Bank), Theo Bos (Cervelo Test Team), Carlos Barredo, Maarten Wynants (oba Quick Step), Michael Matthews (aktualni svetovni prvak med mlajšimi člani), Tom Jelte Slagter in Coen Vermeltfoort (oba Rabobank kontinental).

Ne spreglejte