Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
9.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Giro d'Italia Giro d'Italia Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 9.27

6 let, 6 mesecev

Primož Roglič se že zdaj veseli prihodnjega konca tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Primož Roglič bo tako kot celotna kolesarska karavana danes užival v dnevu počitka, ki ga ponuja rožnata pentlja.  Medtem ko bo spremljevalna ekipa še bolj detajlno poskrbela za kolesa in vso tehniko, ki spada na kolesarsko dirko, bodo kolesarji zgolj raztegnili noge in možgane za nekaj trenutkov preklopili na off.

"A ne za dolgo," je poudaril kolesar Primož Roglič, ko smo ga dan po njegovem zmagoslavju v 9. etapi Gira, ko je na kronometru suvereno pometel s konkurenco, zmotili med ekipnim zajtrkom.

"Zelo sem vesel, da se je razpletlo tako, kot se je, lahko bi bilo precej drugače," je namignil in spomnil na dogajanje na kronometru, kjer je vozil z rezervnim kolesom, potem pa kmalu izgubil bidon in števec, a kljub temu vztrajal na progi.

Skromen in redkobeseden kot običajno je povedal še, da je bilo sinočnje slavje skromno, kot se pač za športnike spodobi ("Nič posebnega, nazdravili smo."), danes pa bo dan za razteg nog na kolesu.

"Verjetno bomo šli na kolo za kakšni dve uri, preveč pa ne bomo izpregli, to ne bi bilo dobro v tem delu dirke. Pretežko bi bilo jutri spet začeti," je dejal 26-letni Zasavec, ki je šele pred štirimi leti skakalne smuči zamenjal za kolo, zdaj pa že na svoji prvi tritedenski etapni dirki poskrbel za veselje v slovenskem taboru in seveda nizozemskem. Roglič je član nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo.

Iskal bo svoje priložnosti, v osnovi pa bo pomagal Kruijswijku

Še naprej bo garal za vodjo ekipe, Nizozemca Stevena Kruijswijka, ki je v skupnem seštevku trenutno na četrtem mestu, cilja pa na uvrstitev med najboljše tri.

Načrta prihodnjih tras si podrobneje še ni ogledal, zato ni mogel izpostaviti, kje bodo njegove naslednje priložnosti. "Če se bo pokazala priložnost, jo bom vsekakor skušal izkoristiti," je napovedal.

Roglič v petek pričakuje močno navijaško podporo ob progi. Giro bo takrat gostoval v sosednji Furlaniji in Benečiji. | Foto: Roglič v petek pričakuje močno navijaško podporo ob progi. Giro bo takrat gostoval v sosednji Furlaniji in Benečiji.

Prijateljska podpora ob progi

Se pa že zdaj veseli četrtkove in petkove etape, ko bo Giro gostoval v sosednji Furlaniji in Beneški Sloveniji, in kjer pričakuje tudi močno navijaško podporo slovenskih ljubiteljev kolesarstva. "Ja, kar precej prijateljev je že napovedalo svoj obisk, tako da bo veselo," je napovedal novi slovenski kolesarski junak.

Ne spreglejte