Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 6. 2010,
14.29

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 3. 6. 2010, 14.29

3 leta, 8 mesecev

Poskrbite za vitalnost svojih naložb!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Uživate v aktivnem življenju in bi radi uživali v njem tudi v prihodnje?

Potem prav gotovo želite poskrbeti tudi za vitalnost svojih naložb, saj se na državno pokojnino lahko čedalje manj zanesemo. V svoji ponudbi 17 podskladov KD Krovnega sklada družba KD Skladi ponuja sklad, ki je tako vitalen kot vi in je zato idealen za varčevanje za dodatno pokojnino in druge dolgoročne življenjske cilje. KD Vitalnost izkorišča demografske trende prihodnosti, kot sta daljša življenjska doba in večja kakovost življenja. To pa si vsi želimo, mar ne?

Demografski trendi so eden najpomembnejših dolgoročnih dejavnikov spreminjanja borznih cen

- Staranje prebivalstva v razvitih državah. Daljša življenjska doba povečuje povpraševanja po določenih izdelkih in storitvah (zdravila in zdravstvene storitve, potrošne dobrine itd.). - Visoka stopnja rodnosti v državah v razvoju. V teh državah, v nasprotju z razvitimi, število prebivalstva še vedno narašča. - Povečevanje ravni dohodka in nastanek srednjega sloja na trgih v razvoju. Indija in Kitajska (državi s približno 37 % svetovnega prebivalstva) dosegata visoko stopnjo gospodarske rasti in vse višji življenjski standard. Potrošniki so pripravljeni večji del svojih prihodkov porabiti za nakup hrane, oblek, gospodinjskih aparatov, avtomobilov itd. - Rast števila premožnih na trgih v razvoju. Na trgih v razvoju nastaja nov sloj bogatih, ki je pripravljen kupovati luksuzne blagovne znamke.

Z naložbo v KD Vitalnost lahko te demografske trende prihodnosti izkoristite tudi vi

KD Vitalnost, delniški podsklad, investira v delnice družb, katerih proizvodi ali storitve neposredno ali posredno podaljšujejo življenjsko dobo, ohranjajo življenje in izboljšujejo njegovo kakovost. Njegov srednje- in dolgoročni cilj je zajeti svetovne demografske trende in spremembe v načinu življenja, ki so povezane predvsem s staranjem prebivalstva ter povečanimi izdatki za zdravstvo in potrošne dobrine. Struktura portfelja, sestavljena iz naložb v sektorje zdravstva in izdelkov široke porabe, presega okvire sorodnih skladov na trgu, ki investirajo le v zdravstvo. Podsklad lahko tako z razpršitvijo naložb doseže manjša nihanja, prav tako ima višji potencial rasti. Sklad se je izkazal z vzdržljivostjo med finančno krizo. Priporočamo redno mesečno vplačevanje (varčevalni načrt).

Posebna ponudba: KD Vitalnost brez vstopnih stroškov od 24. 5. 2010 do 29. 6. 2010*

V času od 24. 5. 2010 do 29. 6. 2010 bo v okviru sponzorstva maratona Franja (družba KD Skladi je diamantni sponzor prireditve) potekala akcija, v kateri bodo vsa enkratna vplačila v delniški podsklad KD Vitalnost za obstoječe ali nove vlagatelje brez vstopnih stroškov*.

Več o skladu KD Vitalnost in razlogih za investiranje

Več informacij Osebno svetovanje o vaših naložbah na sedežu družbe za upravljanje KD Skladi (od 10. do 15. ure oziroma po dogovoru), Celovška cesta 206, Ljubljana; telefon 080 80 24; elektronska pošta nasvet@kd-skladi.si.

Prospekt KD Krovnega sklada z vključenimi pravili upravljanja, izvleček prospekta podsklada KD Vitalnost, delniški, ter letno in polletno poročilo krovnega sklada, ki ga upravlja KD Skladi, družba za upravljanje, d. o. o., Celovška cesta 206, Ljubljana, so vlagateljem med delovnim časom brezplačno na voljo na sedežu družbe in na vpisnih mestih, v elektronski obliki pa so dostopni na www.kd-skladi.si. Vlagatelj ima pravico zahtevati izročitev dokumentov.

* Vsem vlagateljem, ki so ali bodo pristopili k pravilom upravljanja KD Krovnega sklada za podsklad KD Vitalnost, delniški, in katerih pristopna izjava je pravilno izpolnjena, njihova enkratna vplačila pa bodo prispela na transakcijski račun podsklada od 24. 5. 2010 po 7.00 uri pa do 30. 6. 2010 do vključno 7.00 ure, v navedenem obdobju družba za upravljanje ne bo zaračunala vstopnih stroškov, ki so določeni v prospektu z vključenimi pravili upravljanja in na spletni strani www.kd-skladi.si. Popusti ne veljajo za vstopne stroške pri obročnem vplačevanju (vsa vplačila na pristopne izjave tipa PV, OV ali VP), ki ostanejo nespremenjeni. Popusti se ne seštevajo. V primeru, da je vlagatelj član Kluba KD plus oziroma da je ugodnosti ali popustov več, se za vlagatelja upošteva samo en popust, in sicer tisti, ki je zanj ugodnejši.

Ne spreglejte