Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 1. 2021,
12.47

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Četrtek, 21. 1. 2021, 12.47

3 leta, 3 mesece

Pogačarja na prvem preizkusu sezone čaka lanska ovira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Tadej Pogačar | Foto Guliverimage/Getty Images

Foto: Guliverimage/Getty Images

Tadeja Pogačarja, zmagovalca lanske Dirke po Franciji, na uvodni dirki nove sezone, na Dirki po Združenih arabskih emiratih, čaka močna konkurenca. Na štartu bo tudi lanski zmagovalec Britanec Adam Yates, ki bo prihodnji dve sezoni dirkal za Ineos Grenadiers.

Prireditelji prve letošnje dirke svetovne serije UAE Tour so potrdili, da bodo na Dirki po Združenih arabskih emiratih nastopili kolesarji vseh 19 ekip najvišje ravni, med njimi pa bodo tudi števila ugledna imena.

Poleg lani drugega v skupni razvrstitvi in zmagovalca v razvrstitvi za belo majico najboljšega mladega kolesarja Tadeja Pogačarja, in lanskega zmagovalca Adama Yatesa bodo na štartu še Chris Froome, Marc Hirschi, Rafal Majka, Mathieu Van der Poel, Filippo Ganna, ter sprinterski zvezdniki Caleb Ewan, Sam Bennett, Fernando Gaviria in Pascal Ackermann.

Froome, Hirschi in Yates bodo na dirki debitirali v novih ekipah. Froome je z letošnjo sezono okrepil Israel Start-Up Nation, Hirschi in Majka sta postala moštvena kolega Pogačarja in Polanca pri UAE Emirates, Yates pa je novi član moštva Ineos Grenadiers.

Dirka po ZAE bo na sporedu od 21. do 27. februarja 2021.

Za UAE je to najpomembnejša dirka v sezoni

Za Pogačarjevo in Polančevo ekipo UAE je to ena od najpomembnejših dirk v sezoni. Kolesarji UAE Emirates so trenutno na pripravah v Dubaju in so prva športna ekipa na svetu, ki je že opravila cepljenje proti novemu koronavirusu.

Spomnimo: lansko Dirko po ZAE so zaradi okužb z novim koronavirusom morali predčasno končati, kolesarji pa so morali v karanteno. Kot je Pogačar povedal v novembrskem intervjuju za Sportal, so se v njegovi ekipi že takrat dobro zavedali razsežnosti virusa. 

"Osem oseb iz naše ekipe je zaradi koronavirusa pristalo v bolnišnici, dve celo na kisiku, tako da smo takoj vedeli, da s tem ni šale. Ko to doživiš tako od blizu, se bolj zavedaš resnosti položaja, kot pa če samo prebiraš o tem, da virus kroži nekje na Kitajskem in si misliš, da to ni nič takega. V ekipi so nas stalno opozarjali na to, da se je treba paziti, da to ni šala," je še poudaril Pogačar.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Roglič v izolacijo namesto na skupne priprave
Ne spreglejte