Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 8. 2013,
8.47

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Uran

Petek, 2. 8. 2013, 8.47

1 leto, 1 mesec

Petacchi, Renshaw in Uran okrepili ekipo Omega Pharma-Quick Step

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
To, kar se je vedelo že nekaj časa, je bilo včeraj tudi uradno potrjeno. Italijan Alessandro Petacchi je od včeraj novi član belgijske ekipe Omega Pharma-Quick Step

Devetintridesetletni Petacchi je aprila prekinil pogodbo z italijansko ekipo Lampre-Merida. Takrat je dejal, da je nastopil čas, da si postavi druge prioritete v življenju. Kmalu je prišla na dan resnica o prekinitvi pogodbe, Petacchi pa je želel le dober teden pozneje nastopiti na dirki po Italiji kot član belgijske ekipe. A tega ni dovolila Mednarodna kolesarska zveza in Petacchi je moral počakati do prvega avgusta, da se je lahko registriral kot član belgijske ekipe. To je včeraj postalo tudi uradno, saj je vodstvo ekipe potrdilo, da ima Petacchi pogodbo z ekipo do konca prihodnjega leta. "Zelo se veselim prvega nastopa v dresu nove ekipe. Vsekakor je izjemen občutek, da pri skoraj štiridesetih letih lahko dirkam za to izjemno ekipo," so bile prve besede Petacchija, ki bo v dresu nove ekipe prvič nastopil 8. avgusta na kriteriju v Kortrijku. Sledil bo nastop na dirki Eneco Tour. "To je ravno prava dirka, na kateri se bom vrnil po nekajmesečni odsotnosti z dirk. Verjetno bo trajalo nekaj časa, da bom ujel tekmovalni ritem, a že težko čakam, da na dirki nastopim," je za spletno stran ekipe dejal Petacchi.

A ekipo, v kateri so sami izjemni kolesarji, ni okrepil le veteran Petacchi. Veliko pomembnejša okrepitev ekipe je Kolumbijec Rigoberto Uran, ki je letošnjo dirko po Italiji končal na 2. mestu. Zmagovalec 10. etape omenjene dirke je z ekipo podpisal dveletno pogodbo. Lansko dirko po Italiji je kot najboljši mladi kolesar končal na 7. mestu, nato pa na cestni dirki olimpijskih iger osvojil 2. mesto. Šestindvajsetletnik je bil zadnje tri sezone član britanske ekipe Sky. "Zelo sem vesel, da bom lahko nastopal za tako pomembno ekipo, kot je Omega Pharma-Quick Step, in pripomogel k temu, da bo ekipe še bolj konkurenčna. Že ko sem prvič prišel v Evropo, sem bil zelo blizu dogovoru za prestop v to ekipo, a se nato ni izšlo. Po nekaj letih so se naše poti spet križale," je dejal Uran, ki je ekipo okrepil predvsem zaradi največjih etapnih dirk. Menedžer ekipe Patrik Lefevere mu je obljubil vso podporo. "Prihod Urana je velika okrepitev za našo ekipo, kar zadeva velike etapne dirke. Uran je odličen kolesar in izjemno talentiran za vožnjo v klanec. Vsekakor bomo v ekipi ustvarili pravo vzdušje zanj in našli kolesarje, ki mu bodo v pomoč," je za spletno stran svoje ekipe dejal Lefevere.

Tretji kolesar, ki je okrepil belgijsko ekipo, je Avstralec Mark Renshaw. Tridesetletni član ekipe Belkin je ekipo okrepil z istim namenom kot Petacchi. Oba bosta člana šprinterskega vlaka Marka Cavendisha. Z drugim se Renshaw odlično pozna, saj sta bila med letoma 2009 in 2011 člana ekipe HTC-HighRoad in sta odlično sodelovala. A Renshaw je nato želel več pozornosti in priložnosti zase, zato sta se njuni poti razšli. V zadnjih dveh sezonah je Renshaw dosegel le dve zmagi in se vrača v vlogo pomočnika. Ekipa Omega Pharma-Quick Step ima namreč tri šprinterje. Poleg Cavendisha sta člana ekipe tudi Belgijec Tom Boonen in mladi Britanec Andrew Fenn. Tudi Renshaw je tako kot Uran z ekipo podpisal dveletno pogodbo. Ob koncu leta se izteče pogodba kar nekaj kolesarjem, ki so letos člani omenjene ekipe. "Največji" med njimi je Francoz Sylvain Chavanel, sledijo Zdenek Stybar, Peter Velits, Kristof Vandewalle in Michal Golas. Vsekakor ne gre pričakovati, da bi se vodstvo ekipe odreklo Chavanelu in Stybarju, medtem ko preostali v tem trenutku zagotovo niso tako mirni kot Petacchi, Uran in Renshaw!

Ne spreglejte