Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 8. 2023,
11.55

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Ineos Grenadiers Tao Geoghegan Hart

Četrtek, 10. 8. 2023, 11.55

8 mesecev, 1 teden

Tao Geoghegan Hart

Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Italiji menja ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Tao Geoghegan Hart | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Italiji Tao Geoghegan Hart bo to zimo zapustil ekipo Ineos Grenadiers in se pridružil Lidl-Treku, s katerim je podpisal triletno pogodbo. Osemindvajsetletni Londončan, zmagovalec Gira 2020, je svojo celotno člansko kariero do danes preživel pri Ineosu.

Čeprav prestop ni bil nepričakovan, bo to vseeno udarec za britansko ekipo, saj bo do konca sezone 2026 Anglež zdaj kolesaril za Lidl-Trek, so potrdili pri ekipi.

"Po sedmih letih znotraj iste organizacije obstaja veliko različnih čustev glede pristopa k novemu izzivu leta 2024," je dejal Geoghegan Hart.

"Ker pa že poznam veliko obrazov znotraj organizacije Lidl-Trek, se resnično veselim novega poglavja v svoji karieri, ki prihaja leta 2024," je dodal kolesar, ki sicer še vedno okreva po zlomljenem kolku, ki ga je utrpel v nesreči na letošnjem Giru, ter si skuša v Amsterdamu povrniti moč in gibljivost.

"Zelo se veselim, da bom videl, kaj lahko skupaj dosežemo na dirkah. Osebno se vidim kot kolesar za velike večetapne dirke, vendar sem resnično lačen poskusiti zmagati na kateri koli dirki," je še dejal Britanec.

Ekipo okrepil tudi italijanski sprinter

Že pred dnevi so v ameriški ekipi potrdili tudi prihod 22-letnega italijanskega sprinterja Jonathana Milana. Ta, v zadnjih treh sezonah član moštva Bahrain – Victorious, je preboj naredil na letošnjem Giru, ko je zmagal v zaključnem sprintu druge etape, s še štirimi drugimi mesti pa na koncu italijanske pentlje osvojil tudi ciklamno majico najboljšega po točkah. Tudi Milan bo v Lidl - Treku vsaj do konca leta 2026.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Poziv: Primož Roglič, če me poslušaš ... Zapustiti moraš Jumbo-Vismo! #video
Ne spreglejte