Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
28. 5. 2009,
13.21

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 28. 5. 2009, 13.21

8 let, 2 meseca

Na Pohorju svetovni pokal v gorskem kolesarstvu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V mesecu juniju bo na mariborskem Pohorju ponovno velik kolesarski dogodek, 20. in 21. junija se bo odvijal Nissan UCI svetovni pokal gorskih kolesarjev v 4-krosu in spustu.

Dogodek bosta spremljala veliki otvoritveni koncert "Piše se leto" in "GT Golden Bike" - tekmovanje za GT-jevega zlatega Force Pro-ja, vrednega skoraj 6.000 evrov. Vso dogajanje pa bo z blagovno znamko ITAK podprla družba Mobitel.

Mariborsko Pohorje je prvo tekmo gostilo že leta 1999. Po mnenju novinarjev so se Mariborčani izkazali kot najboljši organizator tekmovanja in postali stalnica v koledarju svetovnega pokala.

Lani je bilo prijavljenih prek 400 tekmovalcev, letos pa jih organizatorji pričakujejo še več. Letošnja novost je ekshibicijsko tekmovanje, v katerem se bodo amaterski kolesarji potegovali za GT-jevega zlatega Force Pro-ja. Tekma bo potekala na progi za 4-kros, vendar v obratni smeri, kar pomeni po hribu navzgor. Tekme se bo lahko udeležilo le 100 tekmovalcev, spletne prijave pa bodo začeli sprejemati 6. junija 2009.

V našem taboru med profesionalnimi kolesarji največ pričakujejo od mladega Nejca Rutarja, ki bo nastopil v disciplini spust. Nejc trenutno med ''spustaši'' zaseda 80. mesto na svetovni lestvici in je po mnenju nekaterih naših strokovnjakov vzhajajoča zvezda v tem športu. Medtem ko je lani na Pohorju zasedel 71. mesto, letos mladi Primorec meri višje, saj so priprave na to sezono bile zelo uspešne.

''Ker bi rad napredoval, so letošnje priprave bile zelo intenzivne, kar se že pozna na mojih vožnjah. Rezultati prvih tekem so bili zelo vzpodbudni. Upam, da bom konec meseca junija, ko bo potekal svetovni pokal na mariborskem Pohorju, na vrhuncu forme,'' je povedal Nejc, ki se je pred tem zelo uspešno ukvarjal s kajakom na divjih vodah. V tej disciplini se je uvrstil v slovensko reprezentanco v mlajših kategorijah, a je na koncu prevladalo gorsko kolesarstvo. Ambicij ne skriva tudi glede rezultata na domači tekmi, kjer ima seveda prednost. ''Vsaka tekma na domačem terenu je velika prednost, saj progo dobro poznaš in si lahko na startu veliko bolj sproščen. Želim si, da bi se na finalni tekmi uvrstil okrog 50. mesta, saj bo že sama uvrstitev v finale velik uspeh,'' je še na koncu dodal naš najboljši gorski kolesar v spustu.

Ne spreglejte