Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 2. 2014,
18.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kolesarstvo

Torek, 25. 2. 2014, 18.12

8 let, 1 mesec

Martijn Keizer novi član nizozemske ekipe Belkin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo nizozemske kolesarske ekipe Belkin, ki nastopa z licenco WorldTour, je objavilo, da je 25-letni Nizozemec Martijn Keizer novi član njihove ekipe. Keizer bo za novo ekipo dirkal že v soboto.

Keizer je bil v zadnjih treh sezonah član nizozemske ekipe Vacansoleil-DCM, ki je ob koncu lanskega leta razpadla. Keizer ni našel nove ekipe in je že razmišljal o upokojitvi, a se je nato odločil, da bo eno leto dirkal kot amater in se skušal ponovno prebiti v katero izmed ekip z licenco WorldTour. Pridružil se je belgijski ekipi Veranclassic-Doltcini, ki ima kontinentalno licenco. "Takšen razplet je odličen za nas kot tudi za Keizerja," je za spletno stran ekipe Belkin dejal njen športni direktor Nico Verhoeven. "Kljub temu da se je sezona šele začela, smo opazili, da zaradi zelo natrpanega tekmovalnega koledarja potrebujemo še enega kolesarja. Keizer je tisti kolesar, ki nam pri tem lahko zelo pomaga. Že lani smo hoteli z njim podpisati pogodbo, a se to ni zgodilo. Vsekakor se bo lahko vklopil v našo ekipo," je dodal Verhoeven. Keizer je do zdaj dvakrat nastopil na dirki po Italiji ter dvakrat na dirki po Španiji in jih vse tudi končal. Leta 2011 je na prvenstvu Nizozemske v posamični vožnji na čas osvojil 3. mesto. "Keizer se je že dokazal na pomembnih dirkah svetovnega koledarja. Njegov prihod je zelo dragocen za našo ekipo, saj bo lahko odličen pomočnik našim kapetanom," je sklenil Keizer.

Seveda je nove priložnosti najbolj vesel Keizer, ki dobro ve, kaj ga čaka, saj je bil že v letih od 2007 do 2010 član mlade ekipe Rabobanka. Tudi članska ekipa se je imenovala tako, a se je lani po umiku sponzorja Rabobank preimenovala v Belkin. "To je izjemna priložnost. Navdušen sem, saj sem se hotel po razpadu ekipe Vacansoleil-DCM že upokojiti. A k sreči sem se odločil dirkati še eno sezono v ekipi nižjega ranga in se z morebitnimi dobrimi rezultati skušal znova prebiti v katero izmed ekip z licenco WorldTour. Nisem pričakoval, da se bo priložnost ponudila tako hitro," je še povedal Keizer, ki naj bi za ekipo Belkin nastopil že ta konec tedna na dveh enodnevnih dirkah v Franciji. Predviden je za nastop na dirki Classic Sud Ardeche (1.1) in na dirki Valence Drome Classic (1.1).

Ne spreglejte