Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 7. 2014,
10.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Rui Costa Dirka po Franciji

Torek, 8. 7. 2014, 10.52

6 let, 6 mesecev

Legendarni strateg se je poklonil svetovnemu prvaku, ta vrača komplimente

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kolesarski karavani se je v Londonu poklonil tudi legendarni Jose Mourinho, trener nogometnega kluba Chelsea, ki je za trenutek prekinil svoj zaseden urnik in si kot častni gost ogledal tretjo etapo.

Kot kažejo številne fotografije na družabnih omrežjih, se je ustavil tudi pri kolesarjih, posebno pozornost pa namenil portugalskemu kolesarju v dresu italijanske kolesarske ekipe, za katero vozi tudi slovenski kolesar Jan Polanc, ki ga na Touru žal ne bomo videli, Lampre-Merida, Ruiju Costi, svetovnemu prvaku v cestnem kolesarstvu za leto 2013. Costa je Mourinhu podaril mavrični dres svetovnega prvaka s podpisom, kar je trenerju očitno ogromno pomenilo.

Mourinho: Priložnost, da Costi izkažem spoštovanje "Rui Costa je svetovni prvak, Portugalci pa imamo le peščico svetovnih prvakov, zato je to prav gotovo zadosten razlog, da smo nanj ponosni. Hkrati pa je moj obisk tudi priložnost, da Costi izkažem spoštovanje, saj je to oseba, ki ji je uspelo z veliko odrekanja in ponižnosti, in ki uspeha ni dosegel samo zase, ampak za vse portugalske kolesarje, ki tekmujejo na Dirki po Franciji. Moja hiša je le deset minut oddaljena od cilja tretje etape, in to, da pridem sem in ga objamem, je bilo najmanj, kar lahko storim," je Mourinho ponižno pojasnil novinarjem v bližini.

Costa: Upam, da se bova srečala tudi na eni od gorskih etap Dragocen obisk je na svojem blogu pokomentiral tudi Costa, ki je Mourinha opisal kot preprosto in prijazno osebo, na ogled Dirke po Franciji pa ga je povabil že aprila. Trener je povabilo nemudoma sprejel in včeraj obljubo tudi izpolnil. Kolesarjem se je pridružil tudi na moštvenem avtobusu in izrazil obžalovanje, da kolesarjev zaradi službenih obveznosti ne bo mogel spremljati na francoskih etapah. Nosilec mavrične majice svetovnega prvaka upa, da se bo z Mourinhom lahko znova srečal na eni od gorskih etap v Pirenejih ali Alpah in se mu javno zahvalil za obisk in spodbudne besede, ki jih je namenil tudi preostalim portugalskim kolesarjem.

Poleg Ruija Coste na Dirki po Franciji tekmujejo še štirje portugalski kolesarji: Nelson Oliveira (Lampre-Merida), Paulinho (Tinkoff-Saxo), Thiago Machado, ki je tudi zmagovalec 21. dirke Po Sloveniji, in José Mendes (oba NetApp Team Endura).

Ne spreglejte