Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2013,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Kocjan

Sreda, 9. 1. 2013, 17.48

8 let

Kocjan in Vrečer tudi uradno v novi opravi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sedežu družbe Euskaltel je bila uradna predstavitev španske kolesarski ekipe Euskaltel-Euskadi. Med 29 kolesarji tudi Slovenca Jure Kocjan in Rober Vrečer.

Ekipa Euskaltel-Euskadi je po zaslugi enajstih novih kolesarjev, ki ne prihajajo iz Baskije, obdržala Pro Team licenco. S tem se je močno spremenila tudi filozofija ekipe, ki drugačne možnosti enostavno ni imela. Na predstavitvi, ki je bila v Tehnološkem parku v mestecu Derio, sta bila tudi Jure Kocjan in Robert Vrečer. Poleg njiju se je ekipa okrepila še z devetimi kolesarji. Jon Aberasturi (Orbea Kontinental), Garikoitz Bravo (Caja Rural), Tarik Chaoufi (Maroko), Juan Jose Lobato (Andalucia), Ricardo Mestre (Tavira), Steffen Radochla (NSP-Ghost), Andre Schulze (Team NetApp), Aleksander Serebrjakov (Team Type 1) in Ioannis Tamouridis (SP Tableware) je ostala deveterica. Ekip s mrali zapustiti Amets Txurruka (Caja Rural), Pierre Cazaux, Ivan Velasco (Caja Rural), Alan Perez (zaključil kariero) in Victor Cabedo.

Kljub številnim okrepitvam prvi možje ekipe ostajajo Samuel Sanchez, Igor Anton in Mikel Nieve. Ekipa si je pred pričetkom letošnjega leta zagotovila Pro Team licenco za naslednje štiri sezone, a jo bo morala vsako leto sproti potrditi z dobrim dirkanjem in dobrim poslovanjem. Šef ekipe, ki skupaj s spremljevalnim osebjem šteje 52 ljudi, ostaja Igor Gonzalez de Galdeano, ki je poudaril, da bo Samuel Sanchez skušal čim boljše nastopiti na dirki po Italiji, Igor Anton pa na dirki po Franciji. Galdeano je tudi podaril, da zelo veliko pričakuje od novih okrepitev ekipe ter mladcev Romaina Sicarda, Pella Bilbaa, Iona in Gorke Izagirreja ter Mikela Lande.

Z vzdušjem v ekipi sta zelo zadovoljna tudi Jure Kocjan in Robert Vrečer. ''Zelo dobro se zavedava priložnosti, ki sva jo dobila in jo nameravava tudi čim boljše izkoristiti. Sam bom sezono pričel na enodnevni dirki GP Cycliste la Marseillaise, ki bo na sporedu že konec meseca. Sledijo dirke Etoille de Besseges, dirka po Algarveju, Pariz-Nica in vse enodnevne klasike vključno z dirko Pariz-Roubaix. Sledi dirka po Romandiji ter dirka po Italiji. Upam, da bo vse v redu, kar pomeni, da bom imel do konca maja približno 60 štartov,'' je za Sportal povedal Kocjan. Za razliko od Kocjana bo Vrečer nastopil na povsem drugih dirkah. ''Sezono bom verjetno pričel čez dober mesec dni na dvodnevni etapni dirki Tour du Haut Var v Franciji. Sledile bodo dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, Milano-San Remo, Criterium International, Vuelta Ciclista a la Rioja, Klasika Primavera de Amorebieta, dirka po Kastilji in Leonu, Dirka po Italiji ter dirka po Švici. To je okviren program dirk,'' pa je za Sportal povedal Vrečer.

Ne spreglejte