Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2024,
15.00

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Natisni članek

Urška Žigart Giro Dirka po Italiji

Ponedeljek, 8. 7. 2024, 15.00

2 meseca, 4 tedne

Ženska dirka po Italiji, 2. etapa

Kljub vzponu zmagovalko etape odločil sprint

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
Urška Žigart | Urška Žigart | Foto Vid Ponikvar

Urška Žigart

Foto: Vid Ponikvar

Italijanka Chiara Consonni (UAE Team ADQ) je zmagovalka druge etape kolesarske dirke po Italiji za ženske. Petindvajsetletnica iz Ponte San Pietra je slavila po sprintu glavnine v etapi med Sirmionejem in Volto Mantovano (110 kilometrov). Edina Slovenka na dirki Urška Žigart (Liv AlUla Jayco) je ciljno črto prečkala v času glavnine.

Kljub kategoriziranemu vzponu v zadnjih dveh krogih v glavnini ni prišlo do razlik, zato je o zmagovalki odločal sprint. Največ moči je imela Chiara Consonni, sicer ekipna kolegica slovenske tekmovalke Eugenie Bujak pri Emiratih. Ugnala je svetovno prvakinjo, Belgijko Lotte Kopecky (SD Worx-Protime), in še eno Italijanko Eliso Balsamo (Lidl-Trek).

Od Slovenk na ženskem Giru nastopa le Urška Žigart, ki je drugo etapo končala v času glavnine na 77. mestu. V razvrstitvi je kljub temu napredovala na 19. mesto, njen zaostanek je še naprej 1:05 minute.

V majici vodilne bo tudi v tretji etapi zmagovalka uvodnega kronometra, Italijanka Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek). Ima sekundo naskoka pred Avstralko Grace Brown (FDJ-Suez) in 13 pred ekipno kolegico ter še eno Avstralko Brodie Chapman.

V torek bo na sporedu tretja od osmih etap, ki bo karavano popeljala od Sabbionete do vrha Toane (113 km). Pred ciljnim vzponom, ki je dolg 7,8 km s povprečnim naklonom 5,9 %, bo trasa povsem ravninska.

Tadej Pogačar Urška Žigart prost dan Tour de France
Sportal Urška Žigart na prvi etapi Gira 24.
Ne spreglejte