Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2013,
14.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Katjuša

Sobota, 22. 6. 2013, 14.24

8 let

Katjuša z najmočnejšo ekipo na dirko po Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo ruske kolesarske ekipe Katjuša je potrdilo deveterico kolesarjev, ki bodo nastopili na 100. kolesarski dirki po Franciji (2.WT). Kapetan ekipe Španec Joaquin Rodriguez.

34 letni Rodriguez, ki je lani zmagal v točkovanju dirk svetovnega koledarja, je doslej na 2. mestu končal dirko po Italiji in bil dvakrat 3. na dirki po Španiji. Že nekaj časa nazaj je mali Španec napovedal, da želi zmagati na dirki po Franciji. Zato bo celotna ekipa podrejena njemu. "Menim, da smo izbrali najboljše in najmočnejše kolesarje, kar jih imamo. Naš kapetan bo Joaquin Rodriguez, ki bo skušal doseči čim boljšo uvrstitev v skupnem seštevku dirke," je za spletno stran ekipe Katjuša dejal športni direktor Valerio Piva. "Poleg Rodrigueza sta dobra na gorskih etapah tudi Losada in Trofimov in seveda Moreno, ki bo naš drugi mož na dirki. Kolesarji kot so Brutt, Smukulis, Kušinski in Vorganov, bodo imeli odločilno vlogo v prvi polovici dirke, ko bodo ščitili Rodrigueza. Poleg tega od njih veliko pričakujem v ekipnem kronometru ter sodelovanje v pobegih," je dodal Piva.

Član ekipe je tudi norveški šprinter Alexander Kristoff. "Alexander je odlično pripravljen. Bo naš adut za lažje etape in vsekakor mu bomo pomagali po najboljših močeh," je dodal Piva, ki se zaveda, da bo tokratna dirka zahtevna že od prve etape naprej. "Že vse od pričetka dirke bomo morali biti zelo pozorni saj bodo vse tri etape na Korziki zelo zahtevne. To velja predvsem za 3. etapo, zaradi katere bomo na Korziko pripotovali nekoliko prej, kot bi drugače. Traso omenjene etape si bomo ogledali še pred pričetkom dirke," je zaključil Piva, ki je tudi potrdil, da so kolesarji ekipe že prekolesarili del trase, na kateri bo na sporedu ekipni kronometer ter del trase etap v Alpah. Član Katjuše je tudi Simon Špilak, ki letos ne želi nastopiti na nobeni tritedenski dirki. Osredotočil se je na tedenske etapne dirke.

Ne spreglejte