Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 5. 2014,
22.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Polanc Dirka po Italiji kolesarstvo

Torek, 27. 5. 2014, 22.35

7 let, 12 mesecev

Jan Polanc: "Če tokrat ne bom zbolel, bom lahko zelo zadovoljen"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po končani 16. etapi letošnje kolesarske dirke po Italiji se je razvnelo veliko polemik o tem, ali je ravnanje kolesarjev, ki so pobegnili na spustu s prelaza Stelvio, v duhu ferpleja.

Peklenska etapa s skoraj 60 kilometri vzpona in skoraj toliko spusta je minila v neobičajnih razmerah. Med dirko je bilo kar nekaj informacij o tem, da naj bi bil spust s prelaza Stelvio nevtraliziran, čeprav beseda nevtralizacija ni bila nikoli dobesedno uporabljena. Na spustu so med drugim pobegnili tudi Nairo Quintana, Ryder Hesjedal in Pierre Rolland. Omenjena trojica si je do cilja prikolesarila veliko prednost pred tekmeci. V cilju etape je bilo na to temo med športnimi direktorji ekip Omega Pharma-Quick Step, BMC Racing, Tinkoff-Saxo, Trek Factory Racing, Cannondale in Movistar izrečenih veliko besed. A dejstvo je, da so tokrat razmere in neodločenost organizatorjev in sodnikov v svoj prid najbolj obrnili omenjeni trije kolesarji. Poleg tega lahko z gotovostjo trdimo, da so danes omenjeni trije kolesarji nekoliko boljše delovali v teh zahtevnih razmerah kot njihovi tekmeci.

Etapo so prestali tudi vsi trije Slovenci. Borut Božič je bil po njej zelo kratek in je dejal le, da je brez komentarja. Nekoliko bolj besedno razpoložena sta bila Jan Polanc in Luka Mezgec. "Sem kar brez besed. Tole, kar se je dogajalo danes, ni bilo normalno. Sneg, megla, mraz, dolgi spusti … Če zdaj ne bom zbolel, bom lahko zelo zadovoljen. Danes tudi ni bil moj dan. Noge so bile zelo slabe in sem že pri vzponu na Gavio močno zaostal in pristal v zadnji skupini. Sicer se je stanje ob naslednjih dveh vzponih nekoliko izboljšalo in sem ulovil nekaj skupin pred seboj. Vsekakor se bodo posledice današnje etape pokazale šele v prihodnjih dneh," je za Sportal povedal Polanc. "Norišnica. Tako zeblo me že dolgo ni. Sicer sem se dobro počutil, a tokratne etape ne bi smeli izpeljati po trasi, na kateri smo dirkali. Bilo je prenevarno. Na spustih, ki so bili zelo dolgi, nisi videl ničesar. Na očalih se je hitro nabral led in prisiljeni smo bili kar nekaj spusta odpeljali na pamet," je za Sportal dejal Mezgec.

Ne spreglejte