SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Italijansko vrhovno sodišče odločilo, da Pantanija niso umorili

0,08

termometer

Marco Pantani
Foto: Reuters

Italijansko vrhovno sodišče je sklenilo, da nekdanjega italijanskega kolesarskega zvezdnika Marca Pantanija niso umorili, danes poročajo italijanski mediji. Družina nekdanjega zmagovalca dirk po Franciji in Italiji je leta 2014 ponovno odprla preiskavo smrti, saj je sumila, da so Pantanija leta 2004 umorili.

Pantanija so 14. februarja 2004 našli mrtvega v hotelu v Riminiju, preiskavo o smrti kolesarskega zvezdnika pa so znova začeli leta 2014. Sodišče v Riminiju je že junija 2016 zaključilo z ugotovitvijo, da ni nobenih dokazov o umoru Pantanija. Antonio De Rensis, odvetnik kolesarjeve družine, se je zatem pritožil na vrhovno sodišče.

Pantanijeva družina je trdila, da je neka tretja oseba odgovorna za smrt, preiskovalci pa verjamejo, da je Pirata, kakor so klicali kolesarja, v smrt pahnilo dolgoletno uživanje drog in slabo psihično stanje, v katerega je padel leta 1999, ko so ga izključili z Gira. Pantani je bil tistega leta v majici vodilnega in le eno gorsko etapo do konca dirke pozitiven na dopinškem testu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin