Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2008,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 23. 1. 2008, 9.19

8 let

Greiplu že druga zmaga ''tam spodaj''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z 2. etapo se je v južnem delu Avstralije nadaljevala 10. kolesarska dirka Tour Down Under (PT). Etapno zmago si je v ciljnem šprintu glavnine priboril Nemec Andre Greipel.

Greipel je bil hitrejši od Avstralcev Graema Browna in Allana Davisa. Rumeno majico bo v jutrišnji 3. etapi vozil Graeme Brown.

Cilj današnje etape je bil v mestecu Hahndorf, ki so ga leta 1839 ustanovili nemški priseljenci. Kljub številnim poskusom pobega v zadnjih 30 kilometrih etape, je v ciljni šprint pripeljala vsa glavnina skupaj. Največ moči je imel Greipel, ki je slavil že na nedeljskem uvodnem prologu. To je njegova prva etapna zmaga na dirki Pro Toura.

''Odlično se počutim saj sem v dobri formi. Dober sem bil že v lanski sezoni, a zaradi klubskih interesov nisem mogel pokazati česa sem sposoben, saj sem ves čas delal za ostale šprinterje v ekipi. Letos sem jaz tisti, ki ima podporo ekipe. Vesel sem, da sem zmagal v tem mestu in imam občutek, da so prebivalci mesta ponosni name,'' je v cilju za Cyclingnews dejal Greipel.

Rumena majica bo v jutrišnji etapi na ramenih domačina Graema Browna, ki ima isti čas kot Mark Renshaw in Andre Greipel. Vendar ima manj negativnih točk oziroma ima boljši etapni uvrstitvi kot tekmeca. Jutri bo na sporedu 3. etapa s ciljem v Victor Harborju, kjer lahko pričakujemo ciljni šprint glavnine.


Rezultati 2. etape, Stirling - Hahndorf, 148km

1. Andre Greipel (Nem) Team High Road 3;46:55 2. Graeme Brown (Aus) Rabobank 3. Allan Davis (Aus) Unisa 4. Jose Joaquin Rojas Gil (Špa) Caisse d'Epargne 5. Aaron Kemps (Aus) Astana 6. Jose Alberto Benitez (Špa) Saunier Duval-Scott 7. Mark Renshaw (Aus) Credit Agricole 8. Aurelien Clerc (Švi) Bouygues Telecom 9. Denis Flahaut (Fra) Saunier Duval-Scott 10. Mirco Lorenzetto (Ita) Lampre … 68. Peter Wrolich (Aut) Gerolsteiner 96. Vladimir Miholjević (Hrv) Liquigas vsi isti čas

Ne spreglejte