Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2013,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sky

Sreda, 2. 1. 2013, 21.44

8 let

Dan Hunt bo športni direktor v ekipi Sky

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodstvo britanske kolesarske ekipe Sky je sporočilo, da bo Britanec Dan Hunt v letu 2013 v ekipi opravljal delo športnega direktorja. Ekipo so zapustili trije športni direktorji.

Ob izteku leta 2012 je ekipa Sky zaradi ostre antidopingške politike prekinila sodelovanje s tremi člani, ki so v preteklih sezonah v ekipi opravljali delo športnega direktorja. Ekipo so zapustili Bobby Julich, Steven De Jongh in Sean Yates. Prva dva sta potrdila, da sta v času svoje profesionalne kariere imela opravka s prepovedanimi sredstvi, medtem ko je Yates navedel, da ekipo zapušča iz osebnih razlogov. Hunt, ki je že leta 2010 nekaj mesecev opravljal delo športnega direktorja v ekipi Sky, je že leta 2005 pričel opravljati delo kot trener britanske ženske reprezentance za dirkališče. Leta 2009 je prevzel delo tudi z moško ekipo, ki nastopa na dirkališču. ''Rad bi čim boljše spoznal cestne dirke in se ponovno preizkusil v vlogi športnega direktorja. Poleg tega bi rad prinesel v ekipo nekaj novega saj nikoli nisem bil kolesar. Nikoli nisem prekolesaril dirk na katerih nastopajo člani ekipe. Zato me čaka veliko domače naloge,'' je za spletno stran ekipe Sky dejal Hunt.

Leta 2010 je Hunt že opravljal delo športnega direktorja in zbral 80 tekmovalnih dni. Takoj zatem se je posvetil dirkališču saj so se konec leta 2010 že pričele kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. ''Ko sem že okusil delo športnega direktorja se je bilo zelo težko ponovno vrniti na dirkališče. In to za dve sezoni. A vesel sem, da sem opravil delo do konca saj nebi hotel ostati brez te čudovite izkušnje. A sedaj ne želim več opravljati dela trenerja ekip na dirkališču v naslednjem olimpijskem obdobju ampak hočem postati športni direktor ekipe Sky,'' je zaključil Hunt. Poleg Hunta bodo letos delo športnega direktorja v ekipi opravljali še Nicolas Portal, Servais Knaven in Marcus Ljungqvist. Člani ekipe Sky so tudi štirje Slovenci. David Rožman in Marko Džalo bosta opravljala delo maserja, medtem ko sta Filip Tišma in Igor Turk mehanika.

Ne spreglejte