Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2019,
16.18

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

kolesarstvo Sky

Četrtek, 14. 2. 2019, 16.18

5 let, 2 meseca

Ecopetrol kot glavni sponzor?

Bo Sky postal kolumbijska ekipa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Chris Froome | Bo ekipa Sky v prihodnosti pod kolumbijskim lastništvom? | Foto Instagram

Bo ekipa Sky v prihodnosti pod kolumbijskim lastništvom?

Foto: Instagram

Najboljša kolesarska ekipa na svetu, ki se bo le še do konca sezone imenovala Sky, išče novega sponzorja. Kot danes poroča Gazzetta dello Sport, je zelo blizu dogovora s kolumbijsko državo, ki naj bi zagotovila sponzorski konzorcij, katerega vrh bi predstavljal Ecopetrol, kolumbijsko naftno in plinsko podjetje.

Ekipa se naj bi imenovala prav Ecopetrol, registrirala pa se bi v Kolumbiji, s tem pa postala prva kolumbijska ekipa svetovne serije.

Vodja ekipe Dave Brailsford se je na začetku tedna sestal s kolumbijskim predsednikom Ivanom Duquejem in ministrom za šport Ernestom Luceno, sestanek pa naj bi organiziral še lani aktivni kolesar Rigoberto Uran.

"O kolumbijski ekipi že nekaj časa sanjamo. Projekt bi stal okoli 30 milijonov dolarjev na leto, po pogovorih s podjetji, ki bi sestavljali konzorcij, je izvedljivo, da naberemo toliko denarja," je za spletno stran El Espectador dejal Lucena.

Za Sky so v zgodovini nastopali številni kolumbijski kolesarji, trenutno zanj vozijo Sebastian Henao, Egan Bernal in Ivan Sosa. Bernala mnogi vidijo kot bodočega zmagovalca Toura, pred kratkim je s Skyem podpisal petletno pogodbo, zagotovo bo sčasoma postal tudi kapetan ekipe, naslednik Chrisa Frooma in Gerainta Thomasa.

Sestanek naj bi organiziral še lani aktivni kolesar Rigoberto Uran. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sestanek naj bi organiziral še lani aktivni kolesar Rigoberto Uran. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Toliko kolesarskega talenta, kot ima Kolumbija, nima nihče, naši ekipi so zanimivi številni mladi kolumbijski kolesarji. Kolumbija je v kolesarstvu to, kar je v nogometu Brazilija. A če bo ekipa postala kolumbijska, zaenkrat še ne bi napovedoval. Rezultati pogovorov so zaupni, to je treba spoštovati. Veliko je govoric, a pravih informacij naši partnerji v pogovorih še ne želijo razkriti," pa Brailsford še ni hotel potrditi selitve v Kolumbijo.

Preberite še:

Luka Mezgec
Sportal Luka Mezgec krojil vrh na zadnji etapi dirke po Valencii
Innsbruck 2018 SP cestna dirka moški elite
Sportal Škotska bo leta 2023 gostila prvo SP vseh kolesarskih športov

 

Ne spreglejte