Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 5. 2014,
18.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dirka po Italiji Nacer Bouhanni Luka Mezgec

Torek, 20. 5. 2014, 18.30

7 let, 12 mesecev

Buhanni vladar ciljnih šprintov, kolesarji na Giru spet padali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francoz Nacer Bouhanni je zmagovalec 3. etape kolesarske dirke po Italiji (2.WT). Luka Mezgec 15., Jan Polanc 28. v etapi. Avstralec Cadel Evans ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke.

Že po začetku 173 kilometrov dolge etape je glavnina dovolila pobeg dvema kolesarjema. Andrea Fedi (Neri Sottoli) in Marco Bandiera (Androni Giocattoli-Venezuela) sta bila ubežnika, ki sta se podala na misijo nemogoče. Največjo prednost sta imela kmalu po začetku, znašala je skoraj devet minut. A bolj ko se je bližal cilj etape, več kolesarjev je na čelu glavnine narekovalo oster tempo in prednost ubežnikov je bila vse manjša.

Dvajset kilometrov do cilja sta imela še skoraj tri minute prednosti pred glavnino. Na čelu te so bili večji del etape kolesarji ekip FDJ.fr in Giant-Shimano. Trinajst kilometrov do cilja je prednost prvih dveh prvič znašala manj kot minuto. Devet kilometrov do cilja so ju ujeli. Sledili so kratek vzpon, spust ter tri kilometre ravne, a zavite ceste do cilja.

Na klanec so izjemen tempo narekovali kolesarji ekipe Sky, ki so garali za Bena Swifta. Kmalu po začetku zadnjega kilometra se je v glavnini pripetil padec. Prvi je na tleh pristal Američan Tyler Farrar (Garmin-Sharp), s svojim prvim kolesom je zadel v zadnje kolo Italijana Roberta Ferrarija (Lampre-Merida), ta je bil pred njim. Prek njega je prvi poletel Elia Viviani, nato pa še nekaj kolesarjev. Tik ob ogradi se je uspelo ustaviti Borutu Božiču, medtem ko je bil Luka Mezgec preveč zadaj, da bi lahko posegel po višjih mestih. Tudi Janu Polancu se je uspelo izogniti padlim kolesarjem in je v cilj prikolesaril kot 28.

Izjemno predstavo zadnjih 500 metrov je prikazal Nacer Bouhanni, ki je znova deklasiral tekmece in slavil že tretjo etapno zmago na letošnji dirki. Italijan Giacomo Nizzolo je zasedel 2., Michael Matthews pa 3. mesto. Cadel Evans ostaja odet v rožnato majico vodilnega. V sredo bo na dirki na sporedu 249 kilometrov dolga etapa z dvema kategoriziranima vzponoma druge kategorije. Od vrha drugega vzpona bo do cilja še 29 kilometrov.

Ne spreglejte