Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2013,
11.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jani Brajkovič Astana

Sobota, 14. 9. 2013, 11.48

7 let, 12 mesecev

Brajkovič podaljšal pogodbo z Astano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Devetindvajsetletni Slovenec Jani Brajkovič bo tudi v prihodnji sezoni član kazahstanske kolesarske ekipe Astana. Tudi on je, tako kot Borut Božič, podaljšal pogodbo za eno leto.

Brajkovič trenutno nastopa na dirki po Španiji, kjer se je z menedžerjem ekipe Aleksandrom Vinokourovom dogovoril, da bo branil barve ekipe tudi v letu 2014. "Jani je odličen kronometrist in odličen kolesar za gorske etape. Zelo sem vesel, da bo tudi v prihodnji sezoni član naše ekipe," so bile prve besede lani upokojenega in aktualnega olimpijskega prvaka Vinokourova. "V prihodnji sezoni želimo doseči zmago na dirki po Franciji in Jani je kolesar, ki nam lahko pri tem pomaga," je dodal Vinokourov. S tem je imel v mislih, da bo Brajkovič eden izmed pomočnikov Vincenzu Nibaliju. "Nastop na dirki po Franciji, kjer bom pomočnik Nibaliju, bo moj največji cilj v prihodnji sezoni. Vsekakor bo zato moj tekmovalni koledar odvisen od tega, kaj bosta želela Nibali in vodstvo ekipe, da se dobro pripravimo na dirko po Franciji. Vsekakor se bom pa tudi osredotočil na to, da bom sam dosegel dobre rezultate na enotedenskih preizkušnjah, kot so dirka po Švici, dirka od Tirenskega do Jadranskega morja in Criterium du Dauphine. Poleg tega bi se rad osredotočil na kapetansko vlogo v ekipi na tekmovanjih v Ameriki, kot so dirka po Kaliforniji, dirka po Utahu in dirka USA Pro Cycling Challenge. Seveda upam, da bomo kot ekipa povabljeni na omenjene tekme v Ameriki," je dejal Brajkovič.

A danes njega in njegovega kapetana Nibalija čaka zelo zahtevna naloga na dirki po Španiji. Na sporedu bo predzadnja etapa s ciljem na Angliruju. Nibaliju je včeraj Američan Christopher Horner odvzel rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Pred njim ima tri sekunde prednosti. "Vsekakor lahko rečem, da dirke še ni konec. Morda bo deževalo, čeprav sam želim, da ne bi. Poleg tega si danes želim v beg, a ima podobno željo polovica glavnine," je za Sportal sklenil Brajkovič, ki je na letošnji dirki kot prvi oblekel rdečo majico vodilnega.

Ne spreglejte