Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 1. 2014,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Astana kolesarstvo

Četrtek, 9. 1. 2014, 13.36

8 let

Borut Božič: Letošnja zima je za kolesarje zelo ugodna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Preteklo sredo se je v italijanskem mestu Brescia predstavila kazahstanska kolesarska ekipa Astana. Na predstavitvi v vili Fenaroli so bili tudi Jani Brajkovič, Borut Božič in Gorazd Štangelj.

Javnosti so se predstavile vse tri ekipe, katerih sponzor je Astana oziroma delujejo pod njenim okriljem. Poleg članske ekipe, katere prvi mož ostaja Italijan Vincenzo Nibali, so se predstavili še člani moške ekipe Vino4Ever, ki ima že tretjo sezono zapored kontinentalno licenco, ter članice italijanske ekipe Astana Be Pink, katere sponzor je tudi Astana.

Menedžer ekipe Aleksander Vinokourov je jasno povedal, da mora Vincenzo Nibali povsem odmisliti dirko po Italiji ter se osredotočiti le na dirko po Franciji. "Naš glavni cilj je zmaga na dirki po Franciji, zato mora Vincenzo odmisliti rožnato majico. Želimo osvojiti rumeno majico, a tudi za dirko po Italiji imamo odlično ekipo na čelu z Michelejem Scarponijem, medtem ko bi Fabio Aru lahko osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja in si nabere potrebne izkušnje," je dejal Vinokourov. "Lani smo vse stavili na zmago na dirki po Italiji, kar ni bilo lahko uresničiti. A s trudom, motivacijo in dirkanjem, ki smo ga prikazali, nam je uspelo zmagati in lahko rečem, da je privilegij biti spet tu v Brescii, kjer se je končala lanska dirka po Italiji. Lahko potrdim, da smo pripravljeni na naš naslednji izziv, ki je dirka po Franciji," je sklenil Vinokourov.

Nibali bo sezono začel na dirki Tour de San Luis v Argentini ter nato odpotoval na dirko po Omanu, ki se terminsko pokriva s predvidenim rojstvom hčerke, če bo porod nekoliko prezgoden. Ekipo, ki ima v svojih vrstah 29 kolesarjev, so letos okrepili Michele Scarponi (Lampre-Merida), Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM), Mikel Landa (Euskaltel-Euskadi) in Valentin Iglinskij (Ag2r-La Mondiale). Deset kolesarjev prihaja iz Kazahstana, deset iz Italije, dva iz Slovenije ter po eden z Danske, Nizozemske, Švedske in iz Estonije, Ukrajine, Španije in Združenih držav Amerike. V kontinentalni ekipi, ki se imenuje Vino4Ever, je registriranih deset kazahstanskih kolesarjev, medtem ko bo v italijanski ekipi Astana Be Pink registriranih 18 kolesark. Ekipo vodi Italijan Valter Zini, medtem ko bo delo športne direktorice v ekipi poleg Rusinje Zulfie Zabirove opravljala še nekdanja slovenska kolesarka Sigrid Corneo.

Ne spreglejte