Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 11. 2015,
12.23

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marko Baloh

Sreda, 11. 11. 2015, 12.23

8 let, 2 meseca

Baloh lovi naslov v 24-urnem kronometru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski ultrakolesar Marko Baloh bo v naslednjih dneh v Kaliforniji lovil nove ekstremne dosežke.

V Borrego Springsu bo potekalo letošnje svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru, ki bo zadnja od velikih preizkušenj svetovnega pokala UMCA (Ultra Marathon Cycling Association).

Kot je sporočil slovenski ultrakolesar, je med favoriti za zmago. Kot najmočnejše tekmece ocenjuje lanskega zmagovalca Britanca Stuarta Bryna, ki se je ob zmagi na korak približal magični meji 800 kilometrov (500 milj), nevarni pa bodo še lani drugouvrščeni, Brynov rojak Meurig James, letošnji drugouvrščeni z dirke RAAM Američan Dave Haase in tretjeuvrščeni s te dirke Danec Peter Sandholt.

Po Balohovem mnenju bo konkurenca v Kaliforniji zelo močna, na štartu naj bi bilo 50 najboljših ultrakolesarjev iz sedmih držav. Od najboljših bo manjkal Cristopher Strasser, trikratni zmagovalec dirke RAAM, ki se je oktobra poškodoval v prometni nesreči in je trenutno na rehabilitaciji. Manjkal bo tudi zmagovalec svetovnega pokala v 24-urnem kronometru, Britanec Chris Hopkinson, ki je sezono že končal.

Baloh se je letos udeležil le ene 24-urne dirke, Sebring 24h Cycle Race februarja na Floridi. Za njim je sezona, ko je zaradi bolezni v družini dirkal bolj malo. Poleg zmage v Sebringu je osvojil še drugo mesto na Dirki okoli Slovenije v konkurenci dvojic.

"Po težkem letu, ko sem zaradi raka na možganih izgubil očeta, sem se v zadnjih tednih bolj posvetil treningu in mislim, da je pripravljenost na visoki ravni. Seveda je na taki dirki odločujočih nešteto dejavnikov, prav tako pa nikoli ne moreš vedeti, kako so pripravljeni tekmeci. Zagotovim lahko le to, da bom dal vse od sebe, da odpeljem dovršeno dirko in se vmešam v boj za zmago. Nastop na dirki posvečam spominu na očeta, ki me je vedno podpiral in spodbujal na moji športni poti. Prepričan sem, da mi bo v odločilnih trenutkih dirke misel nanj dala tisto dodatno moč, da premagam konkurenco in postanem svetovni prvak v 24-urnem kronometru," je pred odhodom na dirko dejal Baloh.

Ne spreglejte