Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2017,
11.06

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Luka Mezgec Po Sloveniji

Četrtek, 8. 6. 2017, 11.06

4 tedne

Avstralska Orica na dirko Po Sloveniji prihaja z Luko Mezgecem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Kolesarske ekipe, ki bodo nastopile na 24. dirki Po Sloveniji, ena za drugo razkrivajo svoje adute. Avstralska ekipa iz svetovne serije Orica-Scott je sporočila, da bo v postavo umestila tudi slovenskega sprinterja Luko Mezgeca, kar bo prav gotovo razveselilo slovenske ljubitelje kolesarstva.

Luka Mezgec prihaja na dirko Po Sloveniji. (Vir fotografije: greenedgecycling.com). | Foto: Luka Mezgec prihaja na dirko Po Sloveniji. (Vir fotografije: greenedgecycling.com).

V ekipi Orica sta tudi zmagovalec lanske prve etape Belgijec Jens Keukeleire in na koncu drugouvrščeni Avstralec Jack Haig.

Orica je na slovenski pentlji nastopila že v letih 2012, 2013, 2014 in 2016, največji uspeh pa so v skupni razvrstitvi dosegli lani, ko je Jack Haig osvojil skupno drugo mesto in zaostal le za Estoncem Reinom Taaramäeom.

Haig se vrača tudi letos, poleg njega, Keukeleireja in Mezgeca, ki na prvo zmago na domačih tleh še čaka, pa Orica na slovenske ceste pošilja še Avstralca Michaela Hepburna in Mitcha Dockerja, Španca Rubena Plazo Molino, Danca Christopherja Juula Jensena in Nemca Rogerja Klugeja.

V postavi Orice bo tudi Belgijec Jens Keukeleire, zmagovalec lanske prve etape dirke Po Sloveniji.  | Foto: Vid Ponikvar V postavi Orice bo tudi Belgijec Jens Keukeleire, zmagovalec lanske prve etape dirke Po Sloveniji. Foto: Vid Ponikvar

Orica je na štirih dirkah Po Sloveniji, na katerih je nastopila, petkrat zmagala.

Leta 2012 je etapo v Metliki dobil Daryl Impey, njihov kolesar Svein Tuft je bil leta 2013 najboljši na uvodni etapi v Ljubljani, ko je zmagal na kronometru, Burt Lancester pa je bil najboljši v Novem mestu na zadnji etapi istega leta. Michael Matthews je bil najhitrejši na uvodni etapi leta 2014.

Avstralska ekipa je letos zmagala na 19 dirkah in je trenutno četrta najboljša ekipa na svetu.

Ne spreglejte