Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
23.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kolesarstvo

Sobota, 26. 9. 2015, 23.15

8 let

Armitsteadovi naslov svetovne prvakinje, Batageljeva 57.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Britanka Lizzie Armitstead je na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Richmondu osvojila zlato v cestni dirki.

Po 129,8 km dolgi preizkušnji je imela v zaključnem sprintu več moči od Nizozemke Anne Van Der Breggen, bron je osvojila Američanka Megan Guarnier. Najboljša Slovenka je bila Polona Batagelj na 57. mestu, Urša Pintar je bila 66. Armitsteadova je kilometer pred ciljem na zadnjem vzponu prva skočila, saj se je želela znebiti tekmic, na ciljno ravnino pa so vseeno prišle skupaj. Prva je napadla Nizozemka, kar Britanke ni zmedlo; pritisnila je na pedala, jo ujela in prehitela.

Na šestem mestu je končala branilka naslova Francozinja Pauline Ferrand-Prevot, letošnja svetovna prvakinja v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu in ciklokrosu, odlično se je držala tudi Švicarka Jolanda Neff, letošnja zmagovalka svetovnega pokala v gorsko kolesarskem krosu, ki je prišla v cilj s prvo skupino, bila pa je deveta.

"Največ, kar sem lahko naredila"

Batageljeva je na 56. mestu zaostala 1:16 minute, Pintarjeva na 66. mestu 5:41 minute. "Zadala sem si cilj, da se čim več časa vozim spredaj in ostanem v prvi skupini. To mi je uspelo do zadnjega klanca s kockami. S tem sem zadovoljna. Vozila sem se spredaj, vendar bi lahko bil moj položaj boljši. Ker nimamo večje ekipe, je to malo težje. Na kockah nisem imela težav. Na koncu sem bila utrujena zaradi lovljenja. Sem pa zadovoljna. Trudila sem se po najboljših močeh. To je bilo največ, kar sem lahko naredila," je menila Batageljeva.

"Popolnoma zadovoljna nisem, zadovoljna sem, da sem končala dirko. Nisem pa zadovoljna z vožnjo. Pomemben je bil položaj v skupini. Po kockah in na vrhu se je delala selekcija. Če nisi imel pozicije, si težko 'poštukal'. Prvih pet, šest krogov ni bilo težav. Ko je bila hitrost višja na vrhu klanca, je prišlo do selekcije. Dvakrat ali trikrat še priključiš, potem ti več ne uspe. Trudila sem se po najboljših močeh," pa je razmišljala Pintarjeva.

Ne spreglejte