Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2016,
22.03

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Pavel Dacjuk Detroit Red Wings NHL

Torek, 12. 4. 2016, 22.03

7 let, 11 mesecev

Zvezdnik Detroita Pavel Dacjuk razmišlja, da bi se vrnil v Rusijo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pavel Dacjuk Detroit Red Wings NHL | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ruski napadalec moštva Detroit Red Wings je naznanil, da utegne biti letošnja sezona njegova zadnja v ligi NHL. Rad bi se vrnil v Rusijo, s profesionalnim hokejem pa še ni opravil.

"Razmišljam, da bi se po tej sezoni vrnil domov. Četudi bom še igral hokej, mislim, da sem z ligo NHL opravil," je 37-letni centralni napadalec v nedeljo povedal novinarjem v Detroitu, Rusovo željo pa je pred dnevi za Espn potrdil še njegov agent Dan Milstein.

Odločitev še ni dokončna

Dacjukova odločitev še ni dokončna, saj ima z Detroitom še veljavno pogodbo tudi za sezono 2016/17, pred njim pa je še letošnja končnica, ki so si jo Rdeča krila priigrala prav na zadnji tekmi rednega dela sezone. V prvem krogu končnice se bo Detroit pomeril z moštvom Tampa Bay Lightning.

Dacjuk je v ligi NHL že 14 sezon, vse je odigral v dresu Detroita. V letih 2002 in 2008 je z Rdečimi krili osvojil Stanleyjev pokal. Na 953 tekmah je dosegel 314 golov in 604 podaj, kot član ruske reprezentance se je veselil naslova svetovnega prvaka leta 2012, na olimpijskih igrah leta 2002 v Salt Lake Cityju pa bronastega odličja.

Čuti, da je bilo 14 let dovolj

Njegovi razlogi za vrnitev domov so osebne narave, rad bi več časa preživel z družino, a ga bodo po sezoni vodilni ljudje moštva Red Wings poskušali prepričati, da ostane še eno leto v Detroitu. Če odide pred iztekom pogodbe, se jim namreč zaplete pri omejitvi proračuna (salary cap), ob tem pa je napadalec iz Sverdlovska še vedno eden njihovih najboljših igralcev.

"Odločitev še ni dokončna, ampak čuti, da je bilo dovolj," je za Espn še povedal Milstein. Če se bo Dacjuk vendarle vrnil v rodno Rusijo, mu zagotovo ne bo težko najti mesta v kakšnem od moštev lige KHL.

Nekaj mojstrovin Pavla Dacjuka v spodnjem videu.

Ne spreglejte