Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2014,
16.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL Washington Capitals

Torek, 25. 3. 2014, 16.09

7 let, 12 mesecev

Zmaga Kraljev, Kopitar uspešen pri izvajanju kazenskega strela (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V hokejski ligi NHL se je v noči na sredo odigralo deset tekem, na led pa je stopil tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. Tudi tokrat pa je prispeval velik delež za zmago Kraljev.

Hokejisti LA Kings so gostovali pri Washingtonu in po razburljivi končnici zmagali z izidom 5:4. Tekma se je končala šele po kazenskih strelih. Tekmo so bolje začeli domači hokejisti, ki so na začetku tekme povedli z 2:0. Druga tretjina se je končala s 3:1 v korist Washingtona, v zadnji tretjini pa smo bili lahko priča vrhunski igri Kraljev, ki so trikrat zadeli v polno. Redni del tekme se je končal z izidom 4:4. Podaljški so se končali brez zadetkov, tako da so odločali kazenski streli.

Pri izvajanju kazenski strelov se je znova dokazal slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je kot prvi izvajal kazenski strel za LA Kings in uspel premagati Jaroslava Halaka, pozneje je v polno zadel še Jeff Carter in Kralji, ki v svoji diviziji zasedajo 3. mesto, so se lahko zasluženo veselili svoje četrte zaporedne zmage.

Kralji zadnjo turnejo po vzhodni obali v tej sezoni končujejo v noči na petek, ko se bodo ob polnoči pomerili še s Pittsburghom. Sidney Crosby in druščina so letos v Staples Centru zmagali s 4:1.

Hokejisti Los Angelesa so se le 24 ur po tekmi v Pensilvaniji udarili z moštvom iz ameriške prestolnice. Domači so povedli že v tretji minuti igre, svoj 47. gol je dosegel Aleksander Ovečkin. V osmi minuti je bilo že 2:0, tudi tokrat je bil z igralcem več uspešen Ovečkin.

Gostje so udarili v drugi tretjini, ko je v 23. minuti Mike Richards iznajdljivo za hrbet Jaroslava Halaka pospravil odbitek po strelu Aleca Martineza od daleč. Dobri dve minuti pred koncem so domači izvedli protinapad, ko je odbitek v gol pospravil nekdanji kralj Dustin Penner.

Zadnja tretjina je znova prinesla začetek po željah gostov. Dwight King je na 2:3 znižal že po 45 sekundah igre, potem ko je v gol pospravil odbitek po strelu Dustina Browna. Kralji so izenačili v 49. minuti, ko je z izjemnim strelom iz zapestja pod prečko Halaka matiral Martin Gaborik. Zasluženo izenačenje je v 53. minuti tekme prešlo v prvo gostujoče vodstvo, potem je domačo napako v obrambi izkoristil Brown, ki je Halaka ukanil s strelom med nogama za 4:3.

Domači so 41,5 sekund pred koncem izenačili, potem ko je streljal Eric Fehr, Jonathanu Quicku pa je plošček ušel med nogama, gol pa je zabil Jevgenij Kuznjecov za prvi zadetek v ligi NHL.

Po podaljšku brez zadetkov je kazenske strele odprl domači hokejist Kuznjecov, a brez uspeha, nato je na ledeno ploskev stopil Kopitar, ki je Halaka ukanil s preigravanjem in strelom med nogama. Strel Fehra v drugi seriji je zanesljivi Quick zaustavil, nato pa je Jeff Carter hladnokrvno še drugič v petih dneh loterijo kazenskih strelov odločil v korist kraljev.

S četrto zmago zapored (90 točk, 42 zmag, 25 porazov, šest porazov po podaljšku) kralji trdno držijo tretje mesto v pacifiški skupini ter šesto mesto v razvrstitvi zahodne konference.

Mesto v končnici so si zagotovile že štiri ekipe, vodilna ekipa Vzhoda Boston (104 točke) ter kar tri moštva z Zahoda - St. Louis (105), San Jose (103) in Anaheim (99). Los Angeles ima sicer v pacifiški skupini devet točk manj od Anaheima in 13 od San Joseja.

Ne spreglejte