Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
21.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Detroit Red Wings Jan Muršak

Petek, 1. 2. 2013, 21.28

7 let, 12 mesecev

Zetterbergov peti ''trojček'' potopil St. Louis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ekipa Detroit Red Wings je brez poškodovanega Slovenca Jana Muršaka v severnoameriški profesionalni hokejski ligi s 5:3 premagala St. Louis.

Junak zmage ''rdečih kril'' nad St. Louis Blues je bil novi kapetan Henrik Zetterberg, ki je trikrat zatresel mrežo nasprotnikov in v statistiko vpisal še dve podaji. Mrežo gostov je dvakrat zatresel v prvi tretjini, nato pa ob igri z igralcem manj dobrih deset sekund pred koncem obračuna ploščico pospravil v prazno mrežo in postavil izid tekme 5:3. ''Lepo je videti, da smo odigrali dobro. Še posebej, ko so nam ušli, smo se uspeli vrniti in celo zmagati,'' je bil zmage vesel ključni mož Detroita, ki je sodeloval prav pri vseh zadetkih in ki dan prej zaradi slabosti sploh ni treniral.

''V napornem ritmu tekem včasih dobro dene, če imaš dva prosta dneva, jaz sem imel malo več časa za počitek, tako da se tokrat ne morem pritoževati nad utrujenostjo,'' je po tekmi razmišljal Zetterberg, katerega moč, hitrost in svežino je občudoval tudi Jonathan Ericsson, ki mu je kapetan podal za izenačenje na 3:3: ''Ne vem, kako mu uspeva, vso tekmo je 'kar letel'. Jaz bi verjetno komaj drsal, če bi imel prejšnji dan takšne zdravstvene težave.'' Henrik Zetterberg je tako s petim ''hat-trickom'' v karieri prekinil niz štirih zmag St. Louis Blues in poskrbel, da Detroit trenutno zaseda sedmo mesto zahodne konference. Na preostalih tekmah je Chicago po šestih zaporednih zmagah in porazu nanizal še en poraz, in sicer se je po kazenskih strelih veselil Vancouver, prav tako je loterija odločala na tekmi med Dallas Stars in Phoenixom, slavili so prvi. Anaheim je premagal Minnesoto, Tampa Bay pa se je visoko s kar 8:3 znesla nad Winnipeg Jets. Navijači so videli še dve zmagi domačih ekip, in sicer je na derbiju začelja vzhodne konference Washington premagal Philadelphio, Carolina pa Ottawo.

Ne spreglejte