Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2012,
15.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 6. 4. 2012, 15.48

7 let, 12 mesecev

Želeli bi si bolje spoznati ledeno ploskev v Stožicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovensko hokejsko reprezentanco čakata še zadnja testa pred začetkom svetovnega prvenstva, v petek v Zagrebu in soboto v Tivoliju bo selektor Matjaž Kopitar lahko prvič računal na popolno zasedbo.

Uvodni mesec priprav so ''risi'', ki so že zaključili s klubskim tekmovanjem, opravili na Bledu, po vrnitvi iz Poljske, kjer so odigrali dve tekmi, pa je v torek sledila selitev v Tivoli. Na Poljskem so izbranci Matjaža Kopitarja, ki je seboj popeljal kar nekaj debitantov, dvakrat zmagali z 2:1.

'' Za vse nas, ki smo s tujimi prvenstvi končali nekoliko hitreje, je bila pot na Poljsko več kot dobrodošla. Začeli smo znova prihajati v tekmovalni ritem. Največ rezerve je bilo v sami realizaciji, pripravili smo si ogromno priložnosti. Igra v obrambi je bila dokaj dobra. V vseh elementih je še nekaj rezerve. Na prvenstvu ne bo lahkih nasprotnikov, zato se morda celo nekoliko preveč govori, da smo mi največji favoriti. Od dejstva, da sodimo v ožji krog favoritov, ne bežimo. Osredotočeni moramo biti na prvo tekmo na prvenstvo, s katero bomo prebili led,'' je ocenil obe srečanji branilec Andrej Tavželj.

Hrvaška bo pokazala raven učinkovitosti

Obračuna proti Hrvaški bosta kot naročeni, saj bo reprezentanca prvič zaigrala v postavi, ki bo v večji meri zaigrala tudi v Stožicah. Slovenski selektor namreč čaka le še na Mitjo Šivica in Roka Pajiča, ki še nista zaključila tekmovanja s svojim klubom, medtem ko je dokončno postalo jasno, da v Sloveniji ne bomo občudovali Anžeta Kopitarja, slednji si je z Los Angelesom dokončno zagotovil mesto v končnici

'' Tekmi s Hrvaško bosta na žalost zadnji dve pred prvenstvom, vendar pa sem prepričan, da bomo v zadnjih dneh pred prvenstvom začeli loviti pravo formo. Ne glede ne na to, da nam bo v petek in soboto stala nasproti Hrvaška, imamo zadan le en cilj, in sicer bo potrebno dosegati zadetke ter narekovati ritem igre. Hrvati bodo dober pokazatelj, če smo že primerno učinkoviti,'' pravi 28-letni branilec, ki bi si želel večje število treningov v Stožicah: ''Morda je pomanjkanje treningov v Stožicah zadeva, ki nam ne daje prednost domačega igrišča. Po drugi strani pa upam, da bomo imeli številno podporo s tribun skozi celotno prvenstvo. Kar pa se tiče ledene ploskve, bomo vse reprezentance izenačene. Hitreje, ko nam bo v glavah uspelo razčistiti, da na to ne moremo vplivati, hitreje bomo osredotočeni na zadeve, ki so pomembne v igri.''

Ne spreglejte