Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2013,
22.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija

Torek, 8. 10. 2013, 22.06

8 let

Že videno: znova je nekaj zmanjkalo, tokrat učinek v napadu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije so znova poraženi. Če so tokrat dobro igrali v obrambi, pa so bili v napadu povsem nerazpoloženi. Dunaj je zmagal z 2:1, Olimpija tako ostaja z le dvema osvojenima točkama.

Domači navijači so imeli v ligi EBEL prvič priložnost videti kanadskega napadalca Scotta Howesa, ki se je vrnil po poškodbi in zaigral v prvem napadu ob Juddu Blackwaterju in Jeffu Ulmerju. Miha Verlič se je preselil v drug napad k Alešu Mušiču in Andreju Hebarju, tretji napad je ostal nespremenjen, Alex Berry je moral v četrtega, medtem ko je branilec Bryan Schmidt ostal na tribuni.

Dunajčani nevarnejši

Dunajčani so bili v prvi tretjini boljši nasprotnik, na trenutke so igralce Olimpije povsem potisnili v obrambno tretjino, vendar pa so bili domači hokejisti nekoliko bolj zbrani kot na zadnjih tekmah. Že v drugi minuti se je zgodila prva izključitev, na kazensko klop je moral Damjan Dervarič, četverica na ledu pa je svoje delo dobro opravila.

V 10. minuti so priložnost v ''power-playu' dobili tudi izbranci Bojana Zajca, prišli do dveh, treh strelov, vedno je bil na pravem mestu Matthew Zaba. Zmajem je po koncu kazni uspelo za nekaj časa vzpostaviti ravnotežje, proti koncu prve tretjine pa so bili znova v podrejenem položaju, velikokrat so bili za to kar sami krivi, saj so se v obrambi tretjini preveč zapletali, ploščka niso znali spraviti prek modre črte, s tem pa dopuščali nasprotniku, da je prihajal do strelov. V 16. minuti je Francois Fortier obdrsal vrata, imel prazno mrežo, vendar je bil eden izmed branilcev dovolj priseben, da je še v zadnjem trenutku preprečil najhujše. Le dve sekundi pred koncem druge tretjine je Andrej Hebar streljal s prve, v tem trenutku pa ga je igralec Dunaja naletel v glavo. Hebi je obležal na tleh, piščalke sodnikov so ostale neme.

Kuhn zaustavil, kar niso igralci

Drugi del je bil veliko bolj izenačen, ekipi sta bili previdni, domači vratar pa je imel kar nekaj dela v 24. minuti, ko so imeli hokejski iz avstrijske prestolnice igralca več na ledu. Nedolgo po koncu kazni so zeleno-beli izvedli protinapad, Gregor Koblar je z modre podal pred vrata, tam je Žiga Pešut spremenil smer ploščka le toliko, da je prišel na palico Žige Grahuta, ki pa je zadel levi zgornji kot dunajskih vrat. A kaj hitro bi lahko izenačili. Boštjan Groznik in Igor Cvetek sta povsem pozabila na Jonathana Ferlanda, ta je imel samostojen prodor, izkazal pa se je ameriški čuvaj mreže in si prislužil glasne vzklike navijačev.

V 31. minuti je drugi napad izvedel akcijo po desni strani, ki se je končala s strelom Hebarja in obrambo Zabe. Soigralci slednjega so znova prevzeli pobudo in prevladovali na ledu, a so bili domači igralci v obrambi dovolj zbrani, da so zaustavljali napade, če pa so bili nepazljivi, je bil na mestu Kuhn. So pa svoje priložnosti iskali v protinapadih, Verlič je imel samostojen prodor, vendar se mu je plošček uprl, tako da strel ni bil najboljši. V 37. minuti je Olimpija prišla do igralca več, morda odigrala celo najbolje to prvino v sezoni, Ulmer, Ross in Howes so imeli lepo priložnost, a zadetka vseeno ni bilo.

''Power-play'' za oceno nezadostno

Po močnem strelu Mušiča hitro na začetku zadnjega dela igre so do zrelejše priložnosti prišli Dunajčani, znova se je izkazal Kuhn. So pa gostje imeli igralca več, a prednost ni trajala dolgo, saj je moral na kazensko klop tudi Benoit Gratton. Ko sta glavna sodnika dvignila roko, da bo moral na hlajenje še en igralec Olimpije, je najprej prečko stresel Dustin Sylvester, nato pa je plošček prišel do Jonathana Ferlanda, ta je streljal z modre črte in premagal domačega čuvaja mreže. Nedolgo zatem se je še enkrat zatresel okvir domačih vrat, tokrat je vratnico zadel Justin Keller. Do položaja dveh igralcev na enega sta nato prišla Koblar in Ograjenšek, prvi se je odločil za strel, na mestu pa je bil Zaba. Sledila je kazen na strani Olimpije, Hočevarju je uspelo ukrasti plošček in z Mušičem krenil proti enemu igralcu Dunaja, ga preigral, nato pa želel preveč in izgubil plošček, do priložnosti so prišli nasprotniki, a je bil Kuhn na svojem mestu.

Na klop je v 50. minuti moral še Matevž Erman, ta je z rokavico vrgel plošček iz obrambne tretjine, takšne kazni pa do zdaj v ligi EBEL še ni bilo videti. Četverka Olimpije tokrat ni zdržala pritiska, nekdanji Zmaj je s strelom s prve zatresel mrežo in poskrbel za prvo vodstvo na tekmi. Prva priložnost za izenačenje je prišla hitro, domači so imeli dva zaporedna ''power-playa''. Prvega so odigrali zelo slabo, brez neposrednega strela, a tudi v drugo ni bilo nič bolje. Le strel Blackwaterja je bil pač premalo za izenačenje. Za zadnje so dobili novo priložnost nekaj manj kot dve minuti pred koncem, ko je Grahut izsilil prekršek. Zajc je minuto pred koncem iz vrat povlekel tudi Kuhna in poskusil z dvema igralcema več, 23 sekund pred koncem so imeli celo tri borce več, saj je moral na klop za kaznovane še en igralec Dunaja. A kaj, ko ni bilo ideje, kaj šele strela na vrata, tako da so izbranci Zajca ostali brez točke. V petek se bosta tekmeca srečala znova, tokrat na Dunaju.

Ne spreglejte