Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 9. 2015,
11.22

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
HDD Olimpija VSV Beljak Žiga Pance Fabian Dahlem Anže Ropret Andrej Tavželj liga EBEL

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 9. 2015, 11.22

8 let, 3 mesece

"Žal mi je, da smo bili anemični do prvega zadetka. Bo pa to dobra naložba za naprej."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Olimpija je po nedeljskem porazu po kazenskih strelih proti Beljaku na račun vpisala prvo točko sezone. Spet se je izkazal domači vratar Olivier Roy in spet so zmaje spremljale težave pri realizaciji.

Začetek nedeljskega obračuna z Beljakom je napovedoval prevlado Korošcev. Ti so Olimpijo stisnili pred njen gol, a bolj kot so minute bežale, bolje so se zmaji upirali favoriziranemu moštvu, ki jih četrto sezono vodi nekdanji strateg zeleno-belih Hannu Järvenpää in s katerim sta v Ljubljano pripotovala reprezentanta Miha Verlič in Žiga Pance.

"Otežili so nam delo"

Tudi v podaljšku, ki se po novem igra sedem minut (novo pravilo veleva, da ga po prvi prekinitvi po tretji minuti igrajo tri na tri), so se Ljubljančani dobro držali, delovali celo bolj sveže od gostov in bili bolj nevarni za zadetek, a imeli tudi tokrat kopico težav pri realizaciji. Na koncu je o zmagovalcu odločala loterija, v kateri je zmago priskrbel nekdanji zmaj Pance.

"Nismo začeli slabo. Poskušali smo narediti prav nasprotno kot v soboto, ko smo hitro zaostajali (ob koncu prve tretjine so proti Dornbirnu izgubljali z 0:3, op. a.), kar nam je tudi uspelo, ampak Olimpija ni popustila. Bojevala se je do konca. Kot vsako leto ima ekipo, ki pusti srce na igrišču in igra do zadnjega sodnikovega žvižga, tako da nam je zelo otežila delo. Na koncu je bila sreča na naši strani," je po zmagi razmišljal 26-letni Ljubljančan in opozoril na: "Za zdaj imamo v igri nekaj težav, sploh v obrambnih vrstah, mislim, da imamo premalo branilcev. Pa tudi pri zadetkih. Morali bomo praktično na vsaki tekmi doseči še kakšen zadetek več, saj bo z enim ali dvema zadetkoma zelo težko zmagati."

Pance, ki je priznal, da so ga ob zmagovitem zadetku proti nekdanjemu klubu prevevali mešani občutki, se je dotaknil še Olimpijine prisilne poravnave. Upa, da bo šla zgodba v pravo smer in da se stvari ne bodo vrnile na stare tire.

Pri Olimpiji lahko zadovoljni z obrambo

Če so pri Korošcih izpostavili težave z obrambo, je pri Olimpiji zgodba drugačna, saj so z defenzivno igro lahko zadovoljni. "V soboto smo igrali dobro 40 minut, tokrat 50. Na začetku smo se mučili, Beljak je bil boljši. Nato smo naredili nekaj popravkov, malo prilagodili igro, moja ekipa se je resnično bojevala. Pri branilskih nalogah je delovala odlično. Če primerjam začetek lanske sezone z letošnjim, pred enim letom nismo bili niti blizu temu, kjer smo zdaj. Po dveh tekmah smo prejeli le dva zadetka, kar je odlično. Na tem moramo graditi," je bil s točko zadovoljen trener Fabian Dahlem.

Težava ostaja ista

"Tu je prva točka, kar je vsekakor bolje kot nič. Defenzivno smo trenutno zelo v redu, kar povesta le dva gola na dveh tekmah. A kot vidimo, imamo še vedno težavo z zadevanjem, morali se bomo popraviti v napadu. Rezerv je tako v igri pet na pet kot v power-playu še veliko," je na Olimpijino veliko težavo pokazal strelec nedeljskega zadetka Anže Ropret.

"Z igro v obrambi, prejeli smo le dva zadetka, smo lahko zelo zadovoljni. Imamo pa res še veliko težav z realizacijo, a ti fantje so že dokazali, da lahko zadenejo. Prepričan sem, da bomo po teh dveh tekmah naredili tudi korak v to smer in vse skupaj strnili v eno lepo celoto in na koncu to kronali z zmago," se je s soigralčevimi besedami strinjal Andrej Tavželj, a obžaloval: "Žal mi je, da smo bili anemični do prvega zadetka, ki smo ga prejeli. Šele takrat smo se začeli prebujati, takrat smo dojeli, da je treba dati več energije v igro, več držati plošček, brez tistih nepovezanih podaj. To je dobra naložba za naprej, tudi za samozavest, ki je ta trenutek malo primanjkuje."

Ne spreglejte