Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2012,
10.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Anže Kopitar Anže Kopitar Francija

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2012, 10.10

8 let, 3 mesece

"Vsi nas bodo hoteli premagati, tako kot mi njih"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Danes se začenja turnir EIHC v Lyonu, prvi nasprotniki slovenskih reprezentantov pa bodo domačini, ki bodo prav gotovo "risom" želeli vrniti za ljubljanski poraz izpred meseca dni.

Na novembrskem turnirju EIHC v Ljubljani so slovenski "oklepniki" s 3:1 premagali Francoze, danes pa se bosta izbrani vrsti vnovič srečali. A tokrat bo zgodba drugačna. Turnir namreč poteka v deželi "galskih petelinov", ki bodo nastopili v zelo močni postavi, medtem ko je slovenska reprezentanca močno pomlajena in spremenjena. Le šesterica "ljubljanske ekipe" z Anžetom Kopitarjem na čelu bo zaigrala tudi v Lyonu. Francozi bodo vsekakor želeli zmago, a starejši od bratov Kopitar se z dejstvom, da bodo druge reprezentance nastopile z večino najboljših, ne obremenjuje. "To bo poseben teden za našo reprezentanco, saj nimamo najmočnejše postave. Pomlajena ekipa zagotovo ne bo ovira, da mi ne bomo igrali po najboljših močeh," pravi Kopi in misli usmeri na današnjo tekmo z domačini (ob 19. uri): "Mislim, da nas bodo vsi hoteli premagati, tako kot mi njih. Vem, da bo to težka tekma, sploh ker bo prva tekma turnirja. Dvorana bo polna, tako kot je bila v Ljubljani, a s to razliko, da ne bodo navijali za nas. A mi se ne smemo obremenjevati s tem, kdo igra za njih in kdo za nas, pač pa moramo stopiti na led, dati sto odstotkov, na koncu pa bomo videli, kakšni bodo rezultati."

Pred dobrim mesecem sta brata Kopitar v drugem napadu igrala z Ericom Pancetom, ki tokrat ne bo sestavni del reprezentančne akcije, saj v razširjenem avstrijskem prvenstvu tekmovalnega ritma niso prekinili. Tako bo z bratoma v Franciji v prvem napadu igral Boštjan Goličič, s katerim Anže še nima igralskih izkušenj. "Z Boštjanom še nisem igral, tudi Gašper mislim, da še ni. Spet bo nekaj novega, treba se bo ujeti, nekaj kemije gotovo bo. Treba bo igrati, delati stvari, ki se nam najbolj obnesejo. Preprosto je premalo časa, da bi naredili kaj ekstremnega. Igrali bomo in 'borbali' po vseh močeh," o spremembah v napadih razmišlja 25-letni Hrušičan.

In kaj bo po njegovem mnenju odločalo o zmagovalcu? "Veliko stvari bomo morali preprečiti že v srednji tretjini. Treba jo bo 'zapreti', ker če se napake dogajajo na sredini, lahko hitro pride do situacije dva na ena oziroma tri na dva, kar pa dobre ekipe kaznujejo. Tukaj bo treba narediti čim manj napak, po drugi strani pa si bomo morali ustvariti čim več takih priložnosti in seveda zadeti," na nevarnosti v srednji tretjini, do katerih prihaja predvsem na velikih igriščih, kakršna so v Evropi, še opozarja Anže Kopitar.

Ne spreglejte