Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2013,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Ivo Jan

Nedelja, 24. 11. 2013, 10.31

8 let

''Verjamem, da bodo fantje premislili, kaj so delali proti Innsbrucku''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je imela v soboto priložnost, da bi se predzadnjemu mestu približala le na točko, a ji po goleadi to ni uspelo. Ivo Jan si proti Salzbrugu želi disciplino in spoštovanje dogovorov.

Sobotni večer v tivolski dvorani je postregel s festivalom zadetkov. Kar 11 jih je padlo, eden več je končal v mreži Jerryja Kuhna in njegovih soigralcev, ki so po novem porazu ostali prikovani na dno lestvice razširjenega avstrijskega prvenstva. Nobena ekipa ni prikazala obrambe za učbenike, ''zmaji'' se spet niso držali dogovorov, nedisicplina in zmeda v obrambnih nalogah sta pripeljali do 21. poraza v sezoni, po katerem ljubljanski strateg Ivo Jan ni skrival razočaranja nad igro svojih varovancev: "Fantje tokrat preprosto niso bili pri stvari, kot bi morali biti. Že zjutraj na treningu se je videlo, da so bile glave preveč sproščene. V prvih petih minutah je imel Innsbruck dve res smrtni priložnosti in hvala bogu, da nas je na začetku reševal vratar, saj bi bil lahko rezultat že po prvi tretjini drugačen. Če želimo biti konkurenčni, se moramo vrniti na pota, po katerih smo hodili na zadnjih dveh tekmah proti Albi. To pomeni, da smo disciplinirani v obrambi in iščemo priložnosti v protinapadih, saj se je proti Innsbrucku izkazalo, da hokej 'gor-dol' ne bo prinesel nič dobrega."

V garderobi smo se nekaj dogovorili, a oni tega niso izpolnili

Če se bodo hoteli vrniti na pot točk, ki jim je v zadnjih dneh prinesla dve zmagi, bodo to morali storiti kar hitro. Že ob 17.30 jih čaka nov obračun, na katerem se bodo zoperstavili veliko močnejšemu tekmecu, kot so bili v soboto Tirolci. V Tivoli namreč prihaja suvereni in samozavestni Salzburg, ki besede poraz ne pozna že vse od 20. oktobra. ''Rdeči biki'' so slavili na zadnjih desetih srečanjih, še več, od prvega oktobra so nasprotnikom predali le točko in imajo na vrhu pred najbližjim zasledovalcem Bolzanom šest točk prednosti.

Prihaja resnično neugoden nasprotnik, ki je Ljubljančane v letošnji sezoni premagal že trikrat, na zadnji tekmi so jim hokejisti iz Mozartovega mesta zadali visok poraz (1:7). "Če nameravamo proti Salzburgu igrati tako, kot smo proti Innsbrucku, me je kar malo strah. Ampak verjamem, da bodo fantje premislili, kaj so na ledu počeli proti Innsbrucku. V garderobi smo se nekaj dogovorili, a oni tega, kar jim je bilo naročeno, niso izpolnili. Zlasti podaje v srednji tretjini, ki jih je Innsbruck vedno znova izkoriščali, mi pa se na to nismo znali odzvati in smo posledično prejeli šest zadetkov. Tekme z rezultatom 6:5 si ne smemo več privoščiti. Prejmemo lahko največ dva, tri zadetke, saj bomo drugače zelo težko zmagali ne glede na to, kdo bo nasprotnik," je pred današnjim obračunom odločen 38-letni ljubljanski strateg.

Kako se bo razpletla tekma med ''zmaji'' in moštvom Luke Gračnarja, bo jasno malce pred 20. uro, spopad vodilne in zadnje ekipe se bo začel ob 17.30.

Ne spreglejte