Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 3. 2008,
8.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NHL

Ponedeljek, 31. 3. 2008, 8.05

8 let

Večer podaljškov in kazenskih strelov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na kar petih od osmih tekem hokejske lige NHL, ki so bile odigrane v noči na ponedeljek, je odločitev padla šele po podaljšku oziroma kazenskih strelih.

Minnesota si je po zmagi nad Coloradom v podaljšku s 3:2 zagotovila nastop v končnici hokejske lige NHL. Tudi Detroit je v tekmi z Nashvillom novi točki osvojil šele v podaljšku, prav tako Buffalo, ki je bil boljši od Bostona z 2:1.

Na dveh tekmah so zmagovalca odločili kazenski streli: Chicago je ugnal Columbus s 5:4, Anaheim pa Dallas s 3:2.

Na drugih tekmah so bili doseženi naslednji izidi: Pittsburgh - New York Rangers 3:1, San Jose - Phoenix 3:1 in Vancouver - Calgary 6:2.

V St. Paulu je blestel slovaški napadalec Marian Gaborik, ki je dvakrat zatresel mrežo Colorada, dosegel pa je tudi zmagoviti gol za Minnesoto v tretji minuti podaljška. Zmagoslavje je bilo zares popolno, z novima dvema točkama se je domača ekipa utrdila na prvem mestu severozahodne skupine zahodne konference in si priigrala uvrstitev v končnico. Poleg razpoloženega slovaškega napadalca se je v domači ekipi med strelce vpisal Brian Rolston, za Colorado, ki je nastopil brez poškodovanega Šveda Petra Forsberga, pa sta zadela Jeff Finger in Ruslan Salei.

V izjemno razburljivem večeru na ledenih ploskvah NHL so se še štiri tekme končale po rednem delu. V Detroitu je bil junak Johan Frenzen, ki je na dvoboju z Nashvillom zmagoviti in edini gol na tekmi za ekipo z najboljšim izkupičkom v rednem delu sezone dosegel v drugi minuti podaljška, v Bufallu pa se je z nazivom junak okronal Slovak Andrej Sekera, ki je zadel v 39 sekundi podaljška. Na dveh tekmah je bil zmagovalec znan po izvajanju kazenskih strelov, obe pa sta se končali z zmagama gostiteljev. V Chicagu je bil mož odločitve Patrick Kane, v Anaheimu pa Teemu Selanne in Chris Kunitz.

Najbolj prepričljivo zmago je dosegel Vancouver, ki je ugnal Calgary s 6:2. Po izenačeni prvi tretjini, ki se je končala z 2:2, je na sceno stopil Trevor Linden, ki je z dvema zaporednima goloma podvojil prednost ekipe iz Britanske Kolumbije, nato pa sta zadetka dosegla še Matt Pettinger in Brad Isbister. Pittsburgh je s 3:1 odpravila Rangerje iz New Yorka in se zavihtel na prvo mesto vzhodne konference, San Jose pa je z enakim izidom odpravil Phoenix in moštvo iz Arizone dokončno izločil iz boja za uvrstitev v končnico.


Liga NHL, 30. marec

Pittsburg Penguins : New York Rangers 3:1 Hossa, Malkin, Talbot; Dubinsky

Detroit Penguins : Nashville Predators 1:0* Franzen

Minnesota Wild : Colorado Avalanche 3:2* Gaborik 2, Rolston; Finger, Salei

Buffalo Sabres : Boston Bruins 2:1* Lydman, Sekera; Krejci

Chicago Blackhawks : Columbus Blue Jackets 5:4** Toews, Williams, Perreault, Sharp; Murray, MacKenzie, Peca, Zherdev

Anaheim Ducks : Dallas Stars 3:2** Schneider 2; Hagman, Modano

San Jose Sharks : Phoenix Coyotes 3:1 Thorton 2, Brown; Doan

Vancouver Canucks : Calgary Flames 6:2 Linden 2, Isbister, Naslund, Pettinger, Salo; Lombardi, Moss

*-po podaljšku **-po kazenskih strelih

Ne spreglejte